9x paasrecepten

Het is weer bijna Pasen! Een lang (en lekker lui) weekend waarin je alle tijd hebt om uit te slapen, een wandeling te maken en uitgebreid te ontbijten, brunchen en/of te lunchen. Natuurlijk met heerlijke paasrecepten. Ik zette mijn 9 favoriete kaasrecepten op een rijtje

Shakshuka met paprika

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat bestaat uit tomaat, kruiden en ei en wordt over de hele wereld gegeten. Je kunt variëren in de groente en kruiden die je gebruikt.

Shakshuka

Frittata met asperges uit de oven

Wanneer ik aan Pasen denk, denk ik aan recepten met eieren en speciaal aan frittata. Frittata zit een beetje tussen quiche en gebakken ei in. Je kunt dit gerecht zowel in de pan als uit de oven maken.

frittata asperge Pasen

Ananas-kokos crumble met limoen

Een heerlijke crumble die je serveert met een lepel (plantaardige) yoghurt en je kunt eten als ontbijt én toetje. De curmble is een beetje warm het lekkerst. 

ananas-kokos crumble pasen

Ei-muffins met groenten

Houd je van ei en van muffins? Maak dan deze ei-muffins met groenten. Heel lekker en een feestje om te serveren.

ei-muffin Pasen

Toast met spinazie, ei en avocado

Hmmm, toast met ei, spinazie en avocado. Als dat niet het ideale brunchegerecht is… Je zit er ook nog eens goed vol van, want dit gerecht bevat eiwitten, goede vetten en koolhydraten.

toast spinazie, ei en avocado

Eiersalade

Eiersalade kan niet ontbreken tijdens Pasen. Zelf eiersalade maken is makkelijk, gezonder en vooral veel lekkerder!

Golden Milk smoothie

Deze gele romige golden milk smoothie is op en top Pasen! Heerlijk romig en zoet. De kurkuma en peper is niet alleen gezond, maar geeft de smootie ook een beetje pit.

romige golden milk smoothie

Zin in nog meer paas smoothies?

Srambled egg

Een gezonde variant op de bekende roerei met bacon! Ik maakte dit gerecht niet alleen gezonder, maar ook nog eens vegetarisch, door tempeh te gebruiken in plaats van bacon. 

scrambled egg tempeh

Rozijnenbroodjes

Bij de paasbrunch horen heerlijke warme broodjes uit de oven. Deze rozijnen broodjes zijn krokant aan de buitenkant, en luchtig aan de binnenkant. Door de banaan zijn de broodjes ook lekker smeuïg (of noem het zelfs een beetje romig) aan de binnenkant. Wel een broodje, maar toch ook weer een klein beetje zoet.

Kaneel-rozijnenbroodjesKaneel-rozijnenbroodjes

Ei-wrap met spinazie

Ei wrap

Een luchtige ei-wrap met spinazie, champignons en tomaat. Maar je kunt de waar natuurlijk vullen met jouw favoriete groenten.

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.