Winterse groenten uit de oven met tijm

Winterse groenten uit de oven
[print_link]
Regelmatig maak ik gegrilde groenten uit de oven. Ik hou van dit soort gerechten. Makkelijk en snel gemaakt, gezond en heel erg lekker. En wat ziet zo een plaat met winterse groenten uit de oven er kleurrijk uit vind je niet?

Wat voor groenten er precies op de ovenplaat liggen hangt af van het seizoen en welke restjes groenten er in mijn koelkast liggen. Yes, dit gerecht is perfect om je restjes groenten om te maken.

Deze winterse groenten uit de oven hebben veel smaak en zien er kleurrijk uit, waardoor het ook een ideaal groentegerecht is om te serveren tijdens de feestdagen. Ovengerechten zijn sowieso ideaal voor de feestdagen, want juist… de oven doet al het werk! Kun jij lekker genieten van je glas wijn en het gezelschap.

Winterse groenten uit de oven met tijm

Deze plaat met groenten heb je echt heel makkelijk en snel gemaakt. Verspreid oven een bakplaat, besprenkel met olijfolie en wat kruiden en de oven in! Het lekkerste is om de groenten te kruiden met verse takjes tijm, wanneer deze net uit de oven komt, maar gedroogde tijm voordat de groenten in de oven gaan is ook lekker.

De hoeveelheid van de groenten komt niet zo nauw. Als de groenten maar niet teveel op elkaar liggen, zodat ze goed roosteren in de oven.

Deze groentes zijn heerlijk om te serveren met deze paprika-yoghurt dip.

Dit heb je nodig

1 pastinaak
1 rode biet
1 gele courgette
1 winterpeen
olijfolie
1 teen knoflook
1 eetlepel tijm
1 citroen
snuf peper en zout
verse peterselie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een pan met water aan de kook. Schil de biet en snijd in blokjes. Kook de biet 5 minuten voor en giet deze af.

Snijd ondertussen de pastinaak en courgette in plakjes, de wortel in reepjes en hak de knoflook grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier alle groenten over. Besprenkel met olijfolie en kruid met tijm.

Rooster de groenten 30 minuten in het midden van de oven. Haal de groenten uit de oven en breng op smaak met peper en een snuf zout. Besprenkel wat citroensap over de groenten en garneer met verse peterselie.

Winterse groenten uit de oven

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten