Een gezondere variant op | Kruidnoten


Dit heb je nodig
150 gram spelmeel (of boekweitmeel voor glutenvrije pepernoten)
65 gram roomboter of kokosolie
60 gram honing of kokosbloesemsuiker
1 el speculaaskruiden
1 tl wijnsteen bakpoeder
Snuf Himalayazout
2 el plantaardige melk

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix het meel, speculaaskruiden, bakpoeder, (eventueel kokosbloesemsuiker) en zout in een kom. Voeg de melk, vloeibare olie en eventueel de honing toe en kneed hier deeg van. Rol hier kleine balletjes van en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd 1 cm tussen de balletjes. Bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten gaar. De pepernoten zijn nog een beetje zacht wanneer ze uit de oven komen, maar wanneer je ze laat afkoelen worden ze hard.

Pepernoten

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.