Ik ben Chantal, 29 jaar, voedingsdeskundige en blogger van Feelgoodbyfood! Ik heb een grote passie voor gezonde en vooral natuurvoeding. Geen dieet of regels, maar gewoon gezond, puur en bewust eten, oftewel, écht eten! Dat is waar ik voor sta. Ik kan hier de hele dag met veel enthousiasme over praten en uren over lezen.

In mijn keuken vind je vooral natuurproducten, veel groente, fruit, peulvruchten, noten, gezonde granen en een beetje ‘superfoods’. Ik hou erg van koken en bakken. Vooral van makkelijk, met verse en pure ingrediënten en een beetje snel graag. En zo zijn de recepten op Feelgoodbyfood ook. Dit neemt niet weg dat ik het ook heerlijk vind om af en toe een hele middag in de keuken te staan en nieuwe recepten en producten uit te proberen. Koken is voor mij echt een momentje van ontspanning. Gluten, suiker, lactose en dierlijke producten vermijd ik zoveel mogelijk en pakjes en zakjes komen er bij mij niet zo snel in. Sinds ik weet wat een troep daar allemaal in zit, laat ik deze met liefde staan. En zeg nou eerlijk, als je wat je zelf maakt is toch zoveel lekkerder?

Naast koken lees ik graag over gezonde voeding. In mijn boekenkast zal je dan ook vooral boeken over voeding tegenkomen. Ik haal hier veel inspiratie uit. Ook heb een lichte social media verslaving wanneer het gaat om voeding. Foodblogs, Facebook en Instagram, ik volg ze dagelijks! Op een vrije ochtend of middag vind ik het heerlijk om rond te lopen in de natuurwinkel, Aziatische of Turkse toko’s, of over de markt. Kramen vol verse (seizoen)groenten, fruit, noten, kruiden en specerijen.. Het liefst neem ik alles mee naar huis. Hier kan ik mij echt uren vermaken.

Waar is mijn passie voor gezonde voeding vandaan gekomen?
Ik kwam vaak energie tekort, had na het eten standaard een after diner dip en lag zeker één keer per maand ziek op bed. Ook had ik vaak lichamelijke kwaaltjes. Buikpijn, hoofdpijn, verkouden, een opgezette buik.. Het was er eigenlijk altijd en ik raakte eraan gewend. Op een gegeven moment was ik hier helemaal klaar mee. Ik wilde mij goed en fit voelen! Ik ben mij toen gaan verdiepen in gezonde en vooral natuurvoeding en al snel wist ik, ik had mijn passie gevonden!

Door veel te lezen en te experimenteren met voeding, kwam ik erachter dat mijn darmen onder andere gevoelig zijn voor tarwe en veel zuivelproducten. Daarnaast dat ik van suikers ontzettend moe word en hoofdpijn krijg. Door producten weglaten, toevoegen en uitproberen en steeds meer producten te eten die rechtstreeks uit de natuur komen (plantaardige voeding), begon ik mij een stuk beter te voelen. Zeg maar gerust, geweldig! Ik ben echt een voorstander van het zoveel mogelijk eten van plantaardige voeding. Ik heb een veel betere weerstand, slaap beter, heb geen after diner dips meer en die eeuwige trek in zoetigheid is verdwenen, samen met een paar kilo. Maar het belangrijkste, ik heb gewoon zoveel meer energie!

Ik ben zo enthousiast geworden over wat gezonde voeding met mij heeft gedaan, dat ik andere dit ook ontzettend graag wil laten ervaren. Ik weet hoeveel invloed voeding kan hebben op hoe je je  dagelijks voelt en je algehele gezondheid. Dat is mijn drijfveer. Met Feelgoodbyfood hoop ik andere te kunnen inspireren, informeren en te enthousiasmeren op het gebied van pure gezonde voeding.

Mijn voedingspatroon is niet van de één op andere dag veranderd. Het is echt een proces geweest en dat is het nog steeds elke dag. Gezonde voeding is voor mij een levensstijl geworden, een manier van leven waarin gezonde voeding een dagelijkse gewoonte is.


Ik houd van…
Vers, puur, plantaardig, biologisch, bewust, vegetarisch eten. Groente en fruit. Van langzame ochtenden met pancakes en een slowjuice sapje, lange wandelingen, koffie drinken en lunchen bij healthy hotspots, etentjes, lezen, eigen groente verbouwen, nieuwe producten ontdekken, slenteren over de markt, boodschappen doen, koken, schrijven over voeding, en wijn en CHOCOLA!

Ik houd niet van..
Diëten, calorieën tellen,  bewerkt voedsel, vlees en vis, E-nummers, pakjes en zakjes (ik heb een haat verhouding met pakjes knor, honig of wereldgerechten).

unnamed