Plaattaart met pompoen, champignons en geitenkaas

Plaattaart pompoen[print_link]
Nu het buiten kouder en donkerder wordt, krijg ik steeds meer trek in comfort food. Het liefst uit de oven met heerlijke producten uit het seizoen, zoals deze plaattaart met pompoen, champignons en geitenkaas.

Plaattaart met pompoen, champignons en geitenkaas

Deze plaattaart met pompoen, champignons en geitenkaas is zo een herfstachtig comfort gerecht. Je kunt voor deze plaattaart spelt bladerdeeg gebruiken, maar ook een kant en klare spelt pizzabodem, maar net waar je meer van houdt.

Dit gerechtje is echt zo gemaakt, de oven doet namelijk bijna al het werk. Gezonde, makkelijke comfort gerechten, daar houden we van!

Dit heb je nodig (1 plaattaart)

volkoren spelt bladerdeeg (ontdooit)
1 ui
halve flespompoen
half doosje champignons
1 handje walnoten
geitenkaas
1 el tijm

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen voor in 5 a 7 minuten en giet af. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit over een bakplaat. Wanneer je kleine vierkante stukken bladerdeeg gebruikt, leg deze dan tegen elkaar aan en druk het deeg aan elkaar vast. Vouw de rand een beetje naar binnen toe, zodat er een opstaande rand ontstaat.

Verdeel de geitenkaas en ui over de plaattaart. Verdeel hier vervolgens de champignons, voorgekookte pompoen en walnoten over en kruid met tijm.

Bak de plaattaart ongeveer 15 minuten in de oven tot deze goudbruin is. Gebruik je een pizzabodem, bak deze dan 10 a 12 minuten in de oven.

Plaattaart met pompoen, champignons en geitenkaas

Plaattaart met pompoen, champignons en geitenkaas

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.