- Feelgoodbyfood - https://www.feelgoodbyfood.nl -

Soba noedels met champignons, broccoli en hoisin


Wanneer ik zin heb in makkelijk en snel, maak ik vaak een ekker wokgerecht met veel groenten, noedels of rijst en een zelfgemaakt sausje.

Deze soba noedels met champignons, broccoli en hoisin is zo een heerlijk wok gerecht. Voedzaam, smaakvol en makkelijk om te maken. Fijn op dagen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel een heerlijke maaltijd op tafel wilt zetten.

Soba noedels hoisin

Soba noedels met champignons, broccoli en hoisin

Deze soba noedels, champignons en zelfgemaakte hoisin saus zijn een heerlijke combinatie! De limoen geeft het gerecht een fris tintje.

Ideaal voor in de herfst en winter. Alles in een pan en even lekker laten sudderen. Meer zin in rijst? Dat kan natuurlijk ook!

Dit heb je nodig

150 gram soba noedels
2 stengels bosui
1 ui
half rood pepertje
1 teen knoflook
2 cm verse gember
1 broccoli
250 gram kastanjechapigons
2 handjes pinda’s
limoen

Hoisin saus
50 ml sojasaus
1 theelepel miso pasta
1 theelepel honing
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
peper

Zo maak je het

Bereid de soba noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en houd deze apart. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. Giet af en houd ook deze apart.

Snipper de ui, hak de knoflook, peper en gember fijn en snijd de bosui in ringen. Verwarm een wokpan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, peper, gember en bosui 2 minuten aan. Snijd de kastanje champignons in plakken en voeg deze toe aan de pan. Bak 5 minuten mee en voeg vervolgens de voorgekookte broccoli roosjes toe.

Maak de hoisin saus door alle ingrediĆ«nten te mengen in een kommetje. Voeg de saus en pinda’s toe aan de pan. Schep alles goed om en verwarm het gerecht nog 3 minuten. Voeg de soba noedels toe aan de pan, hussel goed door elkaar en verwarm nog een minuut mee.

Schep het gerecht op de borden en serveer met een part limoen.

Soba noedels hoisin

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook [1], of tag @feelgoodbyfood op Instagram  [2]en Twitter [3].

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief [4] en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.