Gezonde wafels van boekweit

wafels boekweit
[ print recept ]
Ik hou van ontbijten. Het is echt mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik hou van langzame ochtenden, met warme ontbijtjes uit de oven of pannenkoekjes. Sinds deze week heb ik er een nieuw favoriet ontbijt bij: wafels!

Wafels is typisch zo een product waar ik een haat/liefde verhouding mee heb. Als ik de geur van wafels ruik heb ik er zo een zin in, maar nadat ik zo een wafel vol met suiker op heb ben ik misselijk, heb ik buikpijn en heb ik alweer spijt. Was dit het nou echt waard?

Maar je kunt thuis heel makkelijke gezondere wafels maken! Met voedzaam meel en zonder een berg boter en suiker.

Gezonde wafels van boekweit

Dit heb je nodig (2 wafels)

4 el boekweitmeel
1 banaan
2 eieren
1 tl koek- of kaneelkruiden
scheutje amandelmelk
optioneel: scheutje agave- of ahornsiroop

Bessencompote
100 gram blauwe bessen
1 el water
1 el kokosbloesemsuiker

Zo maak je het

Verwarm de wafelijzer op de middelste stand. Prak in een kom de banaan met een vork. Voeg de rest van de ingrediënten erbij en roer tot een beslag. Giet in de wafelijzer en laat 5 minuten zitten.

Bessencompote
Doe de blauwe bessen, het water en de kokosbloesemsuiker in een steelpannetje en roer door elkaar. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en blijf ondertussen roeren.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Anna

    Nomnomnom, ik lust ook wel een wafel! Toch maar eens een wafelijzer aanschaffen 🙂 Ook handig om mee te nemen naar werk!

    Fijne zondag meid! X

    Beantwoorden
  2. Fenna

    Wafelijzer voor m’n verjaardag gekregen! De compote (van aardbeien ipv blauwe bessen) staat al te pruttelen. Het deegmengsel gaat zo het wafelijzer in. Ben benieuwd 🙂

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.