Banaanwafels met blauwe bessen compote

gezonde wafels banaan

[print_link]
Ik houd van ontbijten! Het is echt mijn favoriete maaltijd van de dag. Langzame ochtenden met warme ontbijtjes uit de oven, pannenkoekjes of wafels. En natuurlijk koffie. Heerlijk! Deze banaanwafels met blauwe bessen is een heerlijk en makkelijk recept voor gezonde wafels.

Wafels is typisch zo een product waar ik een haat/liefde verhouding mee heb. Als ik de geur van wafels ruik heb ik er zo een zin in, maar nadat ik zo een wafel vol met suiker op heb ben ik misselijk, heb ik buikpijn en heb ik alweer spijt. Was dit het nou echt waard?

Maar je kunt thuis heel makkelijke gezondere wafels maken! Met voedzaam meel en zonder een berg boter en suiker.

Banaanwafels met blauwe bessen compote

Voor dit recept gebruik ik boekweitmeel, maar je kunt ook volkoren meel of spelt meel gebruiken. De banaan maakt de wafels op een natuurlijke manier lekker zoet en smeuïg.

Deze wafels zijn heerlijk met een simpele blauwe bessen compote. Garneer ze ook nog lekker met wat agave en  kokosknippers voor een echt wafel feestje!

Dit heb je nodig (2 wafels)

4 eetlepels boekweitmeel
1 rijpe banaan
2 eieren
1 theelepel koek- of kaneelkruiden
100 ml amandelmelk
snuf zout

Bessencompote
100 gram blauwe bessen
1 el water
optioneel: 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Zo maak je het

Verwarm de wafelijzer. Prak in een kom de banaan met een vork of een staafmixer. Klop het ei luchtig. Voeg het ei, het meel, kaneel en snuf zout toe aan de banaan en meng met een garde tot een beslag.

Giet het beslag in de wafelijzer en laat 5 minuten garen.

Bessencompote
Doe de blauwe bessen, het water en de kokosbloesemsuiker in een steelpannetje en roer door elkaar. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en blijf ondertussen roeren.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten