5x populaire sport apps voor buiten en binnen

Sport apps zijn op dit moment mega populair! Vooral nu we met z’n allen veel binnen zitten, niet meer naar de sportvereniging kunnen en de spotscholen gesloten zijn. Sport applicaties zijn er voor verschillende doeleinde en heb je altijd bij de hand. Dat maakt ze zo leuk én handig. Of je nu doelen wilt behalen, routes en oefeningen wilt delen met andere, inzicht wilt krijgen in je activiteiten of om jezelf dagelijks te motiveren om van de bank te komen. Ik zet de 5 populaire sport apps voor binnen en buiten van dit moment voor je op een rij!

Voor elke sport is er wel een app. Lange wielrentochten en yoga tot een snelle kracht workout op een matje in je eigen woonkamer. En het leukste, deze applicaties zijn allemaal gratis te verkrijgen in de Play Store op jouw
Iphone. Dus downloaden en zweten maar!

1. Strava

Houd je net als ik van een flinke conditietraining in de buitenlucht, zoals fietsen, hardlopen of skeeleren? Dan behoort Strava zeker tussen je apps op je mobiel! Met deze applicatie kun je al je activiteiten en prestaties bijhouden, zoals tijd, snelheid, gemaakte kilometers, hartslag en verbrande calorieën. Maar het leukste vind ik dat je routes en prestaties kunt opslaan en delen met andere. Zo ontdek je de mooiste fiets, hardloop of skeeler plekken in jouw omgeving. Leuk om samen doelen te stellen of een wedstrijdje aan te gaan 😉

2. Runkeeper

Runkeeper is dé app voor, inderdaad, runners! Met deze app meet je jouw snelheid, tijd, hartslag en de calorieën die je verbrandt. De applicatie is ook te gebruiken voor fietsen, skateboarden en skeeleren. Bovendien kun je met deze app ook je routes en prestaties delen met andere.

3. Daily yoga

Zweten of op de fiets niks voor jou en blijf jij liever fit door middel van yoga? Begin de dag dan met een heerlijk yoga lesje met de Daily Yoga app! De app biedt meer dan 100 lessen aan, dus je zult je niet snel vervelen. En de ideale manier om kennis te maken met verschillende manieren van yoga.

Lees ook: 5 redenen waarom sporten goed voor je is!

4. 30 days – Squat Challenge

Heb je al een tijdje het goede voornemen om die billen en benen eens flink te trainen? Dan is dit de perfecte tijd om de app 30 day Squat Challenge te downloaden. Een app waarin je door middel van een eenvoudig oefenplan in 30 dagen van low level naar high gaat! In totaal heeft de app 6 trainingen met 13 squat-oefenvariaties en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Liever iets andere challenge? De 30 days app heeft maar liefst 1 andere varianten, zoals de Ab Challenge of Plank Challenge. Door een challenge aan te gaan en een doel voor ogen te hebben ben je vaak gemotiveerder.

5. 7 Minute Workout: Fitness

Heb jij niet veel tijd om te sporten of geen geduld voor een lange workout? Dan is de 7 Minute Workout : Fitness app perfect voor jou! Met deze app doe je elke dag 7 minuten een (intensieve) workout en blijf je lekker fit!

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.