Restaurant Le Jardin – culinair genieten met groenten in de hoofdrol

Genieten van een heerlijke uitgebreide lunch of diner met groenten en kruiden in de hoofdrol, op een sfeervolle plek omringd door planten en bloemen? Bezoek dan restaurant Le Jardin in Utrecht.

Restaurant Le Jardin

Restaurant Le Jardin is gelegen in het centrum van Utrecht. Een van de weinige restaurants die koken met groenten en kruiden in de hoofdrol. En die dat ook nog eens heel goed kunnen! Le Jardin is een van mijn favoriete restaurants als het gaat om culinair genieten op niveau. Eten hier is een feestje voor je smaakpupillen. En dat ook nog eens in een mooie en sfeervolle groene omgeving.

Diner én lunch

Bij restaurant Le Jardin in Utrecht neem je de tijd voor een uitgebreide diner én lunch. Door het prachtige restaurant zelf én voor de culinaire gerechten. Elke gang is namelijk een klein feestje. Voor het diner kun je zelfs tot 8 gangen gaan. Wij hebben genoten van een 4-gangen lunch. Bij uit eten gaan denk je misschien al snel aan het diner, maar ik vond het echt leuk om eens uitgebreid te lunchen met verschillende gangen. Voor zowel de lunch als het diner hebben ze hetzelfde menu.

Restaurant Le jardin Utrecht

Koken met groenten en kruiden als uitgangspunt

Mooie opgemaakte borden vol kleur met groenten en kruiden in de hoofdrol. Daar maak je mij als vegetariër heel gelukkig mee. Elk gerecht was verrassend en had zoveel smaak.

Verschillende ingrediënten die in balans waren en goed combineerde. Dat je bij elke hap geniet van alle smaken en denkt ‘dit is zo lekker’. Ik geloof dat ik dit ook zo een 10 keer gezegd hebt tijdens de lunch :’)

Ze serveren trouwens ook vis, vlees en gevogelte, maar dit is niet het uitgangspunt van het gerecht. Zoals ze het bij Le Jardin zelf heel mooi kunnen zeggen: ‘Wij laten ons inspireren door het product en complementeren dit met liefde, passie, vakkennis van de Franse keuken en ‘zo nu en dan’ een mooi stukje vlees, vis of gevogelte’.

Goed om te weten, alle producten worden van dichtbij gehaald, het liefst uit het seizoen.

Een prachtige sfeervolle ruimte vol groen

Alleen vanaf de buitenkant is dit restaurant al een plaatje en dan heb je het binnen nog niet eens gezien. Het restaurant is sfeervol ingericht en verdeeld in meerdere ruimtes met knusse zitplekken. Je kunt plaats nemen in het eerste deel van het restaurant, het meest klassieke gedeelte. Een tafeltje in de bloemist (ja die hebben ze ook). Of in het tweede gedeelte in de ’tuinkamer’, mijn favoriet. Een lichte plek omringd door planten en bloemen.

Ik bleef maar om mij heen kijken naar al het moois. En wat denk je van die prachtige ronde tafel? Daar wil ik nog eens dineren. En vervolgens de avond afsluiten met een drankje bij de open haard.

Restaurant Le Jardin is zo een plek waar je nog uren wilt natafelen…

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.