Yoghurt cake met grapefruit en maanzaad

yoghurt cake grapefruit

Als het lenteweer zich ineens midden februari laat zien, dan maken we ook meteen een heerlijke lente cake om dit te vieren! Yoghurt cake met grapefruit en maanzaad. Een frisse luchtige cake met een vleugje grapefruit.

Dit heb je nodig

200 gram (spelt) bloem
170 gram Griekse yoghurt
50 ml grapefruit sap + zest van 1/4 grapefruit
3 eieren
3 eetlepels olijfolie
50 gram bastard suiker
2 eetlepels maanzaad
3 druppels vanille
1,5 theelepel bakpoeder
snuf zout

Glazuur
50 gram poedersuiker
2 eetlepels grapefruitsap (of water)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een kom het bloem, bakpoeder, maanzaad en snuf zout. Kluts in een andere kom de eieren en voeg vervolgens de yoghurt, suiker, vanille, grapefruit sap, zest, olijfolie en vanille toe. Meng met een garde tot een geheel.

Voeg de kom met natte ingrediënten toe aan de kom met bloem en meng met en spatel tot een geheel. Meng niet de lang door.

Vet een cakeblik in met boter en giet het beslag hier in. Bak de cake in het midden van de oven in 40 á 45 minuten gaar. Haal de cake uit de oven een laat goed afkoelen op een rooster voordat je deze uit de vorm haalt.

Meng de poedersuiker met 2 eetlepels grapefruit sap of water tot een glazuur. Giet deze over de afgekoelde cake.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten