Koffie-dadel muffins met cacao

Koffie-dadel muffins

[print_link]
Koffie én chocolade, mijn twee favoriete smaken samen in één muffin! Deze koffie-dadel muffins met cacao zijn zo lekker en is precies wat je nodig op tijdens een regenachtige grauwe herfstdag. Of gewoon lekker op zondag bij de koffie/thee. De dadels zorgen er voor dat de muffins een beetje ‘sticky’ zijn aan de binnenkant.

Je kunt de koffie-dadel muffins met havermeel, (volkoren) meel of bloem maken. Net waar je zin hebt en wat je in huis hebt. Bewaar ze in een luchtdicht bakje.

Dit heb je nodig (8 muffins)

150 gram zachte dadels (zonder pit)
100 gram havermeel of bloem
100 ml amandelmelk
80 á 100 ml espresso (2 shots)
2 eieren
1 eetlepel zachte kokosolie of roomboter
2 eetlepels honing of agave
1 flinke eetlepel cacaopoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel baking soda
sap van kwart citroen
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het meel, snuf zout, kaneel, cacaopoeder en baking soda. Snijd de dadels in kleine stukjes en doe deze samen met de amandelmelk in een kom. Pureer de dadels met een staafmixer. Meng met een garde de zachte kokosolie/boter en honing toe aan de kom met dadels. Voeg als laatste de espresso toe.

Voeg de kom met meel toe aan de natte ingrediënten en meng me en garde tot een glad beslag. Kluts de eieren luchtig in een aparte kom en meng deze met een garde door het beslag.

Vet de muffinvormpjes in met boter of kokosolie (of gebruik muffin vormpjes) en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in 40 minuten gaar. Laat goed afkoelen.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.