9x winterse gerechten

Er staan koude winterse dagen met veel sneeuw voor de deur. Tijd voor stoofgerechten, stampotten, kommen dampende soep en ovenhotels! !k zette mijn 9 favoriete winterse gerechten op een rijtje. Heerijk comfort food om je mee op te warmen na een winterse wandeling. Natuurlijk vegetarisch, voedzaam en makkelijk om te maken.

1. Vegetarische erwtensoep

Een heerlijke kom vegetarische erwtensoep met vegetarische rookworst. Erwtensoep bestaat uit spliterwten (natuurlijk), prei en knolselderij. Natuurlijk kun je hier een beetje in variëren, maar ik vind deze winterse groenten heerlijk. Een écht winters gerecht!

vegetarische erwtensoep

2. Vegetarische hachee

Hachee kent natuurlijk iedereen. Maar deze hachee met seitan is een geweldige vegetarische variant! Seitan heeft namelijk de structuur van rundvlees en kun je prima uren laten sudderen. Ik voegde er champignons aan toe, zodat het stoofgerecht groente bevat, maar dit kun je weglaten. Serveer het gerecht met gekookte aardappels of aardappelpuree.

vegetarische hachee

3. Kruidige Indiase curry met paneer

Een heerlijke kruidige en geurige curry met paneer (Indiase kaas), kikkererwten en naan om te dippen. Een van mijn favoriete gerechten op koude dagen.

Indiase curry

4. Pastinaak stamppot met prei en ‘spekjes’

Misschien denk je bij stampot meteen aan boerenkool met rookworst, maar je kunt met stampot eindeloos variëren. Aardappel en pastinaak is een heerlijk combinatie. Vooral met verse takjes tijm. De prei en champignons geven een heerlijke smaak aan de stampot.

Pastinaak stampot spekjes prei champignons

5. Goulash met paprika en paddenstoelen

Deze vegetarische, zelfs helemaal vegan) goulash met paddenstoelen, wortel en paprika is zo lekker! Wat een heerlijk comfort stoofgerecht.

Vegetarische goulash

6. Aubergine-zoete aardappel schotel

Gegrilde aubergine, zoete aardappel, kikkererwten en een tomatensaus met oregano, kaneel en basilicum. Zo smaakvol en verwarmen op koude dagen.

gegrilde aubergine-zoete aardappel schotel

7. Bourguignon met linzen

Deze vegetarische versie van Bourguignon zit vol heerlijke groenten, verse tijm en linzen. Linzen is een goede vervanger voor vlees, omdat deze een lekkere bite heeft en de smaken goed opneemt.

Vegetarische Bourguignon

8. Zoete aardappel-wortel soep met massala, tofu en kikkererwten

Een heerlijke kruidige dikke soep met een goede bite door de tofu en kikkererwten. Met deze soep kun je je lekker opwarmen na een koude winterdag.

zoete aardappel-wortel soep

9. Winterse 5-spice cake met sinaasappel

In de winter is het natuurlij ook heerlijk om de bakken. Je huis dat ruikt naar deeg en specerijen en na een wandeling opwarmen met koffie, thee en een plak zelfgebakken cake. Heerlijk!

5-spice cake

Ga jij deze 9 winterse gerechten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.