Kruidige Indiase curry met paneer en kikkererwten

Indiase curry

[print_link]
Dat (Indiase) curry mijn lievelingseten is, is wel duidelijk op de blog! Van snelle dahl (linzencurry) en pittige curry op basis van tomaten tot groentecurry. Maar mijn favoriete curry is toch wel deze kruidige Indiase curry met paneer en kikkererwten. Dit is de curry die ik altijd bestel bij mijn favoriete Indiase restaurant en ik probeer heb regelmatig thuis na te maken. Zo lekker als ze hem daar maken krijg ik hem natuurlijk nooit, maar voor thuis kan hij er goed mee door.

Deze Indiase curry bestaat uit een basis van olijfolie, kruiden, specerijen, tomaat en paprika. Door hier bouillon bij te gieten en goed n te laten dikken, krijg je een heerlijke smaakvolle curry. Zo lekker, dat je met je laatste stukje naan brood de curry uit de pan wilt halen (dat doe ik dan ook altijd).

Ook heel lekker: linzencurry met paneer en aardappel

Paneer is Indiase kaas en zó smaakvol en romig in een vegetarische curry. Paneer is super makkelijk om te maken. Je kunt het zachtjes mee laten pruttelen in de curry, of even grillen en toevoegen aan de curry. Wanneer je deze meekookt, trekken de kruiden helemaal in de paneer.

Dit heb je nodig (4 personen)

olijfolie
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 cm verse gember
500 ml groentebouillon
1 zoete puntpaprika’s
3 trostomaten
1 klein blikje kikkererwten
1 pak paneer (ongeveer 300 gram)
1 limoen
verse koriander of peterselie

Kruidenmix
2 eetlepels Garam Massala
1 theelepel kaneel
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnzaad
optioneel: halve theelepel korianderzaadjes

Serveer de curry met rijst, naan en raita, heerlijke frisse Indiase yoghurt.

Zo maak je het

Snipper de ui en hak de peper, gember en knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.

Verhit een stoof/braadpan op middelhoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Fruit de sjalotjes 2 minuten aan. Voeg nu de gember, knoflook, peper, kruidenmix en nog een scheutje olijfolie toe aan en bak 1 minuut aan. Voeg nu de tomaat en paprika toe, schep alles goed om en bak nog 5 minuten aan. Blijf omscheppen, zodat de kruiden nier aanbranden.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met water. Voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Snijd de paneer in grote stukken en voeg ook deze toe in de pan. Schep alles voorzichtig om, zodat de blokjes paneer heel blijven. Voeg na ongeveer 5 minuten de groentebouillon toe.

Breng de curry zachtjes aan de kook en zet het vuur lager. Laat de curry eerst 20 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen en vervolgens nog (minstens) 30 minuten met deksel op laag vuur. Zo kan de bouillon indikken en hebben de kruiden en specerijen de tijd om in de curry te trekken. Het liefst laat ik de curry een paar uur staan of eet ik het gerecht pas de volgende dag. Dan is de curry het allerlekkerst!

Maak ondertussen de rijst gaar, bak de naan in de oven en maak een kom met raita. Schep de curry op de borden, besprenkel met wat limoensap en garneer met verse koriander of peterselie.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.