Linzencurry (dahl) met paneer, aardappel en aubergine

linzencurry/dahl aardappel paneer

[ print recept ]
Indiase linzencurry, ook bekend als Dahl, is zonder twijfel mijn lievelingsgerecht! Dahl is een kruidig (je huis gaat zo lekker ruiken) gerecht op basis van linzen, indiase kruiden, tomaten, bouillon en eventueel kokosmelk. Een heerlijk en voedzaam comfort gerecht dat je serveert met naanbrood en/of rijst.

Naast de basis kun je allerlei groenten, aardappel en zelf paneer (indiase kaas) toevoegen. Deze linzencurry met paneer, aardappel en aubergine is mijn faviete combinatie!

Linzencurry met paneer, aardappel en aubergine

Naast dat dit gerecht heel lekker is, is het ook nog eens heel makkelijk om te maken. Alles in de pan en lekker laten sudderen. De linzen, aardappel, groenten en paneer laat je namelijk langzaam garen in de tomatenblokjes, bouillon en kruiden. De ingrediënten worden hierdoor heerlijk zacht en kruidig, Zo lekker!

Door de linzen is dit gerecht een bron van eiwitten en ijzer. Liever helemaal plantaardig? Laat dan de Indiase kaas weg en voeg extra groenten en/of cashewnoten toe.

Dit heb je nodig (3 á 4 personen)

200 gram rode linzen
1 rood pepertje
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
500 ml groentebouillon
150 ml kokosmelk
300 gram kruimige aardappelen
1 pakje paneer (225 gram)
1 aubergine
2 theelepel massala kruiden
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gedroogde koriander
evt. halve theelepel chili vlokken
peper

Zo maak je het

Spoel de linzen goed af met lauw water. Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de ui, peper, knoflook en de kruiden (houd 1 eetlepel massala apart) een minuutje aan. Voeg nu de linzen toe en bak deze een minuut mee.

Voeg de tomatenblokjes, bouillon, kokosmelk en de tweede theelepel massala kruiden toe en zet het vuur laag. Voeg naar smaak nog kurkuma toe.

Snijd de aardappel, aubergine en indiase kaas in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Schep alles goed om, doe de deksel op de pan en laat het gerecht minimaal 45 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappel zacht is. Schep af en toe even om en let er op dat het gerecht niet droog kookt. Voeg anders eventueel nog wat bouillon toe.

Voeg nog wat peper toe en schep het gerecht op de borden. Serveer met rijst en/of naanbrood.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.