6x Ontbijten met gezonde wafels

Ben jij een liefhebber van uitgebreide ontbijtjes? Houd je van ontbijten met pannenkoeken, ontbijtcake en muffins? Zet dan zeker eens gezonde wafels op de ontbijttafel!

Wafels is typisch zo een product waar ik altijd een haat/liefde verhouding mee had. Als ik de geur van warme wafels ruik heb ik er zo een zin in, maar nadat ik zo een wafel vol met suiker en boter op heb word ik misselijk, heb ik buikpijn en eigenlijk meteen al spijt. Was dit het nou echt waard?

Gezonde wafels

Gelukkig kun je thuis, zoals met heel veel ongezond eten, makkelijk een gezonde variant maken. Van verschillende meelsoorten, havermout en je kunt er zelfs groenten aan toevoegen voor een wat meer hartige wafel. Heerlijk met toppings als fruit, bessencompote, agave, kokos of een lepel yoghurt.

6x ontbijten met gezonde wafels

1. Wafels van speltmeel

Deze wafels van speltmeel zijn luchtig en smaken heerlijk met bessen en kokos. En zien ze er niet prachtig uit? Echt wafels voor een rustige zondagochtend.

gezonde wafels

2. Wafels van rijstmeel en blauwe bessen

Een ‘fluffy’ glutenvrije wafel, gemaakt van rijstmeel. Met zowel blauwe bessen door het beslag als topping. Niet alleen heel lekker, maar het ziet er ook nog eens mooi uit.

gezonde wafels

3. Havermoutwafels met appel en rozijnen

Deze wafels van havermout, appel, rozijnen en kaneel smaken een beetje naar appeltaart en zijn wat ‘steviger. Echt herfstachtige wafels!

Ontbijten met wafels

4. Wafels van pompoen met kaneel

Meer zin in een hartige wafel of kun je wel een extra portie groente gebruiken? Maak dan eens deze wafels van pompoen! Wat ook lekker is, de pompen vervangen door courgette.

Ontbijten met wafels

5. Wafels van boekweit en banaan

Deze gezonde wafel van boekweit en banaan is de eerste wafel die ik maakte en werd meteen mijn nieuwe favoriete ontbijtje! Ze staan nog steeds regelmatig op tafel tijdens het ontbijt. Lekker met een bessencompote.

Ontbijten met wafels

6. Yoghurt wafels met blauwe bessen en vanille

Door yoghurt te gebruiken in de wafels, worden ze lekker fluffy en luchtig. De vanille maakt de wafels wat zoeter.

yoghurt wafels met blauwe bessen

7. Wafels van havermout en amandelmeel

Deze wafels van havermout en amandelmeel is een heerlijke combi. De wafels zijn lekker zoet door het amandelmeel en hebben een goede bite door het havermeel. Lekker met wat kokosrasp en honing.

Wafels

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten