Pompoen wafels met kaneel

img_1510 [print_link]
Ik hou van ontbijten en ik hou van groenten. Bijna overal gooi ik wel groenten doorheen. In smoothies, in baksels zoals cake en brownies of ik maak er frietjes van. Maar ik combineer groenten ook wel eens met ontbijtjes, zoals in wafels en pannenkoeken. Het resultaat is dan een heerlijk hartig ontbijt, mét een extra portie groenten.

Nu het de tijd van de pompoenen is, maak ik regelmatig pompoenfrietjes, pompoenpannenkoekjes, pompoenbrood en deze heerlijke wafels met pompoen. De combinatie van warme wafels, pompoen en kaneel maken van dit ontbijt echt een feestje op koude ochtenden.

Dit heb je nodig (2 wafels)
80 gram pompoen
50 gram speltmeel
100 ml plantaardige melk (ik gebruik rijstemelk)
1 ei
halve tl wijnsteen bakpoeder
1 el kaneel (of speculaaskruiden)

Zo maak je het
Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Kook de pompoen in ongeveer 8 minuten gaar/zacht en giet af. Pureer de pompoen met een staafmixer tot puree. Meng in een kom de eieren, melk en de gepureerde pompoen. Voeg hier vervolgens het meel, bakpoeder en kaneel bij en meng tot een beslag.

Verwarm de wafelijzer en smeer deze in met kokosolie. Giet het beslag in de wafelijzer en bak de wafels 5 minuten tot ze goudbruin en een beetje knapperig zijn. Lekker met wat honing.

pompoen wafels

pompoen wafels pompoen wafels

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten