Pompoenfrietjes

pompoenfriet

[ print recept ]
Bijna van alle soorten groenten maak ik frietjes. Het idee dat je frietjes aan het eten bent, maar ondertussen een extra portie groenten binnenkrijgt, ideaal toch? En het ziet er ook nog eens heel leuk uit op tafel. In de herfst, de tijd van de pompoen, staan hier regelmatig deze frietjes van pompoen op tafel. Lekker met knoflook, kruiden en een zelfgemaakt sausje.

Dit heb je nodig (1 bakplaat vol frietjes)
Halve (fles)pompoen
1 teen knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl paprikapoeder
olie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pompoen in dikke repen (frieten) en hak de knoflook fijn. Leg de pompoenfrieten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel olie over de frieten en verdere hier de knoflook en kruide over. Hussel even door elkaar.

Bak de pompoen frieten in ongeveer 20 á 25 minuten gaar. Schep de frieten tussendoor een keer om.

| Heerlijk met en yoghurtsausje

pompoenfriet

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Naomi

    Oh wat een lekker en gemakkelijk receptje. Ideaal voor dit herfstig weertje. Maar eerst nog die pompoen mollen. Altijd een gevecht op leven en dood.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.