12x | De beste en fijnste koffie hotspots in Utrecht

Koffie is voor mij echt even een geniet momentje van de dag. De dag rustig beginnen met een kopje koffie voordat de drukke dag begint, of in de middag even alles opzij leggen om een rustmomentje in te plannen.. met koffie. Thuis, of bij een van de beste en fijnste koffie hotspots buiten de deur in mijn stad Utrecht.

Thuis maak ik altijd koffie met een koffiepotje (percolator) en sinds kort heb ik ook een koffiemaler in huis, zodat ik zelf koffiebonen kan malen. Die geur van verse koffie.. heerlijk! Ik vind zwarte koffie best lekker, vooral in de ochtend, maar een flat white is echt mijn favoriet! En die mag best een beetje sterk zijn.

Maar ook buiten de deur koffie drinken kan ik echt van genieten. Goede koffie in fijne koffietentjes. Gezellig samen, of voor wanneer je van je koffietentje even je werkplek hebt gemaakt.

Ben jij ook een echte koffieliefhebber? Dan zijn dit dé hotspot in Utrecht waar je moet zijn voor echt goede koffie en een fijne sfeer!

Koffie hotspots Utrecht

Ohøj

Voor de allerbeste koffie (zonder twijfel) in Utrecht ga je naar Ohøj, gelegen in de Rivierenbuurt. Een minimalistisch ingericht koffiezaakje met gewoon echt goede koffie, zonder poespas. Ohøj wordt gerund door Barista Kevin, die zijn roots heeft in Amerika en Parijs. Hij brandt zijn eigen bonen en heeft veel passie voor koffie. Dat zie je en proef je!

Geniet hier van je cappuccino, flat white of americano, of haal er je vers gebrande bonen voor thuis. En niemand die zo een goede float white of capoatchino (met havermelk;) ) kan maken! Een tip; probeer op een warme zomerdag ook zeker eens de espresso-tonic.

Ohøj
Rijnlaan 27

Koffie leute

Koffie leute is een fijn en relax koffietentje aan de Westerkade. Het zit vlakbij mijn huis en op de fietsroute naar het centrum, waardoor ik er vaak te vinden ben. Het zit niet alleen op een mooie locatie, maar hier hebben ze ook écht verstand van goede koffie. Ze maken koffie met verschillende technieken en af en toe houden ze een koffietasting.

Bij Koffie leute hangt een relaxte huiselijke sfeer. Het is niet heel groot, maar overal heb je knusse plekjes waar je kunt genieten van een goede kop koffie. Plof lekker neer op de grote bank voor het raam, of geniet van het zonnetje op het ‘indoor terras’.

Koffie Leute
Westerkade 30

img_2270

img_2279

img_2256

img_2264

img_2280

img_2249

‘T koffieboontje

‘T koffieboontje zit aan de gracht in het centrum. Naast heerlijke koffie in mooie groene kopjes (ja, hier ben ik gevoelig voor) hebben ze lekkere ongezonde én gezonde taartjes. Wij kregen bij de koffie super lekkere taartjes die suiker, lactose en glutenvrij zijn én ze hebben de bekende ‘energy balls’.

Een leuke mooie plek met gezellige tafeltjes en een relax hoekje aan het raam. Hier ga je heen om koffie te drinken na een dagje door het centrum gelopen te hebben.

‘T Koffieboontje
Oudegracht 92
33

55

22

44

66

Lucas

Lucas is echt een fijne koffiebar met een rustgevende sfeer en aandacht voor goede producten. Ze hebben hier écht goede koffie. Ze gebruiken zowel voor de koffie als de thee gefilterd water. Echt fijn dat er steeds meer aandacht wordt gegeven aan goede koffie en thee

Een plek waar je kunt genieten van goede koffie en thee, heerlijke zelfgemaakte gluten- en lactosevrije taartjes en ontbijt- en lunchgerechten. Bijna allemaal homemade en vooral met liefde gemaakt en gerund door Maartje en Norbert. En heb je niet zoveel tijd? Dan neem je het gewoon to-go!

Oh en dat interieur, wauw!

Locatie
Lucas
Wittevrouwenstraat 23

Lucas cafe atelier Utrecht

Lucas cafe atelier Utrecht
Lucas cafe atelier Utrecht

Lucas cafe atelier Utrecht

Broei

Broei zit tegenover Koffie leute aan de Oosterkade. Broei is een soort grote huiskamer en een beetje mijn vaste werkplek. Ze hebben overal verschillende plekjes. Gezellige tafeltjes, banken en twee grote werktafels.

Naast koffie drinken kun je hier ook heerlijk lunchen en dineren. Alles is super vers, homemade en vegetarisch! Ze hebben heerlijke zoetigheden, die elke dag variëren. Bij de koffie kreeg ik een stuk chocoladebananenbrood en een granola bar. Yum!

Nadat Broei een aantal weken geleden is uitgebreid, is het hier wel wat drukker geworden. De ochtenden zijn daarom mijn favoriet om te werken en rustig te genieten van heerlijke koffie.

Broei
Oosterkade 24

img_2198

img_2209

img_2211

img_2213

Blackbird & Vintage

Blackbird zit op een mooie plek aan de Oudegracht en is een echte ‘hipster’ koffiespot! Het is een klein en knus koffietentje, waar je niet alleen goede koffie kunt drinken, maar waar ze ook vintage meubelen, accessoires en fietsen verkopen. Eigenlijk is bijna alles wat je ziet te koop. Een leuk concept. Naast koffie hebben ze hier allerlei lekkers voor bij de koffie, een kleine ontbijtkaart en (slowjuice) sapjes.

Blackbird
Oudegracht 222

blackbird-e1459251272230

img_2090

img_2069

img_2067

30 ml

EDIT: 30 ml is vernieuwd, uitgebreid en is nu gevestigd op Vredenburg 23 en Nachtegaalstraat 61

30 ml is een koffietentje midden in het centrum en heeft al wat hoge plekken in koffielijstjes gehaald. Logisch, want de koffie is heel goed en de mannen zijn echt gepassioneerd wanneer het over koffie gaat. Toen ik mijn koffiemaler in huis had, ben ik dan ook meteen naar 30 ml gefietst om verse koffiebonen te halen. Hier kunnen ze je dan ook alles, met veel enthousiasme, over vertellen.

De plek bij het raam is ook hier weer mijn favoriet en met mooi weer kun je buiten zitten. Heel gezellig, want er is genoeg te zien midden in het mooie centrum.

30 ML
Nachtegaalstraat 61
Vredenburg 23

img_2293

img_2291

img_2285

img_2289

img_2282

District

District heb ik eigenlijk pas ontdekt, terwijl deze hotspot al bijna een jaar in Utrecht zit. District zit buiten het centrum in Utrecht Oost en is een beetje een tweede huiskamer voor de buurt. Ben je hier in de buurt, ga dan echt langs om gezellig koffie te drinken. Dit deed ik ook en bleef er meteen de hele ochtend hangen. Zo fijn is deze huiselijke plek.

Neem bij de koffie zeker iets lekkerst uit de bakkerij. District is namelijk een bakkerij, waar je ook koffie kunt drinken, ontbijten en lunchen! Je kunt hier dus de hele dag terecht en alles is zo lekker.

District
Jan van Scorelstraat 1

District Utrecht

District Utrecht

District Utrecht

Koffie en ik

Koffie en ik zit in de leuke wijk Lombok. Het is echt dé koffieplek van de buurt. Het is een ruime, lichte plek, wat ikzelf erg fijn vind. Er staan gezellige tafeltjes en een grote tafel waar je fijn aan kunt werken. Wil je echt even relaxen? Ga dan lekker in de kussens in de vensterbank zitten met je koffie, of op het terras in het zonnetje.

Hier ben ik meestal te vinden met mijn laptop (ze vinden het hier namelijk prima als je komt werken en zijn heel gastvrij), maar ook om af te spreken met vrienden voor een goede koffie mét een taartje. Die zijn hier namelijk echt heel lekker.

Doordeweeks zit het hier altijd redelijk gezellig vol, maar het weekend kan het best druk zijn.

img_2383

img_2399

img_2397 img_2390

img_2401

The Village

The Village, wie kent deze koffie hotspot midden in het centrum niet. Ik denk dat The Village favoriet is bij veel mensen die in het centrum wonen. Hier draait echt alles om goede koffie. Oké, én ze hebben ook lekkere taartjes en haverkoeken voor erbij. Je kunt gezellig binnen zitten aan een tafeltje, op de bank, aan de vensterbank bij het raam of op het bankje buiten. Geen tijd? Dan neem je je koffie lekker to go.

The Village
Voorstraat 46

img_8902-e1459360160705

Cornelis

Cornelis zit in een prachtig pand in een oud kruidenierswinkeltje, net buiten het centrum in de wijk Witte Vrouwen. Maar deze plek is het waard om een stukje verder voor te fietsen.

Je voelt je meteen relax wanneer je hier binnen stapt, hier hangt echt een fijne sfeer. Je kunt gezellig een kopje koffie drinken, een beetje werken aan de grote tafel of rustig een boek lezen. Allemaal prima. Naast goede koffie hebben ze taart en koeken, allemaal huisgemaakt en natuurlijk gezoet. Je kunt hier ook heerlijk ontbijten  en lunchen.

Cornelis
Maliestraat 16

img_3619-e1447931507270

img_2277-e1447931476990

img_3620-e1447931492454

Rocking Chair

Rocking Chair zit buiten het centrum in de Vogelenbuurt. Dit koffietentje is redelijk nieuw, maar nu al een echte hotspot onder de koffietentjes. De koffie hier is echt heerlijk. Ook hier hebben ze een bank om lekker te relaxen en een grote tafel achterin waar je fijn even kunt werken. Dit schijnt toch wel een must te zijn tegenwoordig, je komt deze interieur indeling namelijk overal tegen. Ook hier kun je ontbijten en lunchen.

Rocking Chair
Willem van Noortstraat 88

998

unnamed

297

Welke koffiespot is jouw favoriet? Of heb je er een die hier niet tussenstaat? Ik ben benieuwd!

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.