Hotspot | Cornelis

IMG_3619

Dat ik van ontbijten hou en het mijn favoriete maaltijd van de dag is dat weten jullie ondertussen wel he? Langzame ochtenden met een uitgebreid ontbijt.. ik kan hier zo van genieten. Maar waar ik ook heel erg van hou, is ontbijten buiten de deur. Rustig de dag beginnen in een fijn, relax ontbijttentje. Genieten van een goede kop koffie met een rustig muziekje op de achtergrond terwijl het ontbijt voor je wordt gemaakt.. zo mag van mij elke dag wel beginnen.

Ik vind het jammer dat Nederland niet echt een ontbijtcultuur heeft. We hebben altijd haast, vergeten te ontbijten (of vinden het niet belangrijk) of proppen snel even een broodje kaas naar binnen. We zouden veel meer tijd voor een gezond en voedzaam ontbijt moeten maken. Oké, het meerendeel van mijn ochtenden bestaan ook uit haasten en een ontbijtje on to go of op kantoor. Maar wel een gezond ontbijt. En wanneer ik een ‘vrije’ dag heb, of in ieder geval niet vroeg op kantoor hoef te zijn, besteed ik extra aandacht aan mijn ontbijt.

Zo een fijn ontbijttentje waar ik het net over had, is Cornelis. Cornelis zit in een prachtig pand nog net in het mooie centrum van Utrecht. Cornelis heeft een heerlijke sfeer, je voelt je meteen relax wanneer je hier binnen stapt. Het ziet er zowel van buiten als binnen prachtig uit. Knus, warm, een mooie bar en gezellige kleine tafeltjes. Maar wanneer je met meerdere mensen bent of lekker even wilt werken of een boek lezen, kan dat ook, aan de grote tafel bij het raam. Maar niet alleen het interieur bepaalt de fijne sfeer in Cornelis, daar zorgen ook de twee vriendelijke eigenaren Bas en Dave voor.

IMG_2277

Je komt bij Cornelis echt even tot rust terwijl je geniet van je ontbijtje, heerlijke koffie of een biologisch sapje. Wat Cornelis extra leuk en uniek maakt is dat ze een-kamer-hotel hebben in het voormalig koetshuis achter de winkel. Echt een aanrader wanneer je een weekendje naar Utrecht gaat. Daarnaast kun je bij Cornelis heerlijke delicatesse en mooie spulletjes kopen, zoals servies.

Naast ontbijt kun je bij Cornelis ook terecht voor lunch en zoetigheden. De taart en koeken zijn allemaal huisgemaakt en natuurlijk gezoet. Alles is vers en waar het kan ook biologisch. Ik kwam om lekker te ontbijten en koos voor romige yoghurt met granola en fruit, maar de taartjes zagen er ook echt heerlijk uit. Maar om nou te gaan ontbijten met taart.. Daar kom ik dus snel voor terug!

Cornelis ‘coffee-food-delicatesse and a room. Wat een fijne plek. Een hotspot waar je echt geweest moet zijn en vooral regelmatig moet terugkomen om even te genieten..

Cornelis is gevestigd in de Maliestraat 16 in Utrecht.

IMG_2276


IMG_3618
IMG_3620

Gerelateerde berichten