Stapel vegan pannenkoeken met appel en stroop

vegan pannenkoeken appel

[print_link]
Je kunt niet genoeg pannenkoeken recepten op de blog hebben staan! Maar een grote stapel pannenkoeken met appel en stroop kan echt niet ontbreken. Die lust iedereen, toch? een perfecte combinatie en lekker nostalgisch. Bijzonder aan deze variant is dat het een stapel vegan pannenkoeken is met appel en stroop!

De vegan pannenkoeken zijn smaakvol en ‘fluffy’, met gebakken plakjes appel. Je hebt echt niet door dat de pannenkoeken plantaardig zijn. Hier mag je van mij s’ ochtends voor wakker maken, koud serveren als lunch of als toetje! YUM!

Deze heerlijke stapel maakte ik speciaal voor de campagne Eet Geen Dierendag van Wakker Dier <3.

Dit heb je nodig (8 á 10 stuks)

300 gram (volkoren) bloem
700 ml plantaardige melk                                                               
2 theelepels bakpoeder
snuf zout
2 appels
stroop

Zo maak je het

Maak in een grote kom met een garde een beslag van de bloem, melk, zout, bakpoeder en snuf zout. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.

Laat een (pannenkoeken)pan goed heet worden en verhit met olijfolie. Giet met een pollepel beslag in de pan, kantel de pan, zodat het beslag goed verdeeld wordt. Leg 2 of 3 plakjes appel op het beslag en druk een klein beetje in het beslag. Zodra er belletjes ontstaan aan de bovenkant en de pannenkoek los komt van de bodem, keer je de pannenkoek om. Bak de pannenkoeken nog even goudbruin aan de andere zijde. Herhaal dit met de rest van het beslag.

Garneer de pannenkoeken met stroop en eventueel nog wat stukjes appel.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail

Gerelateerde berichten