[print_link]
Ontbijten met cake en een kop koffie? Yes! Deze yoghurtcake met rood fruit en vanille is namelijk gemaakt op basis van havermeel, amandelmeel, yoghurt en fruit. Niet alleen heel lekker fris, maar nog best voedzaam ook. Lekker én gezond bakken dus!
Door kwark of yoghurt door cake of taart te mengen, wordt de cake licht en fris. Dat maakt een plak van deze cake een heerlijk tussendoortje of zelfs ontbijtje.
Dit heb je nodig
100 gram amandelmeel + 1 eetlepel extra
150 gram havermeel
80 gram olijfolie
2 eieren
150 gram (plantaardige) yoghurt
1 theelepel baking soda = 1 zakje
sap van halve citroen
4 druppels vanille
2 eetlepels agavesiroop
150 gram rood fruit (of frambozen/blauwe bessen)
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de eieren luchtig in een kom. Voeg vervolgens de olijfolie, yoghurt, vanille en agave toe aan de kom en meng nogmaals door elkaar met een spatel.
Zeef het amandel- en havermeel en voeg een snuf zout toe. Voeg het meel toe bij de kom met eieren en yoghurt en meng met een garde tot een beslag. Voeg in het midden van het beslag de bakingsoda en citroensap toe en meng rustig met een spatel door het beslag. Meng en slotte voorzichtig het rood fruit door het beslag met een spatel.
Bekleed een bakblik met bakpapier of vet goed in met olijfolie of boter. Giet het beslag in het bakblik en strijk glad aan de bovenkant.
Bak de yoghurtcake in 50 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cake goed afkoelen op een rooster, voordat je deze er uit haalt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.