Pecannoten taart met dadels

pecannoten taart

Pecannoten zijn mijn favoriete noten. In porrigde, yoghurt, smoothiebowls of gewoon een handje tussendoor. Daarom wist ik zeker dat ik een pecannoten taart (ook wel pecan pie genoemd) heerlijk zou vinden! Ik maakte een iets gezondere variant en voegde dadels toe aan de vulling. Hierdoor krijgt de taart een heerlijke karamel smaak. Echt heerlijk in combinatie met de pecannoten en knapperige bodem.

Deze pecannoten taart met dadels is makkelijk en leuk om te maken en niet zo machtig. Door amandelmeel te gebruiken in de bodem, wordt deze iets smeuïger en zoeter, maar je kunt ook alleen (spelt of volkoren) bloem gebruiken. Heerlijk bij een kop koffie of thee, of als dessert.

Dit heb je nodig

Bodem
100 gram amandelmeel
150 gram (spelt) bloem
125 koude roomboter
1 eidooier
1 eetlepel water
snuf zout

Vulling
50 gram roomboter
1 ei
50 gram bruine basterdsuiker
100 gram zachte dadels
100 gram pecannoten (50 gram voor de topping)
3 druppels vanille

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom het amandelmeel, bloem en snuf suiker. Voeg vervolgens de koude boter in stukjes toe. Meng de boter met je handen door het meel, tot je een kruimelig deeg krijgt. Voeg nu de eidooier toe en meng met je handen tot een deeg. Voeg ten slotte een eetlepel water toe om een glad geheel van het deeg te maken.

Vet een cakevorm in met boter en verdeel het deeg over de bodem en de randen. Let op dat de dikte van de bodem overal gelijk is. Maak een vel bakpapier nat onder de kraan en knijp deze vervolgens uit. Leg het bakpapier over de cakevorm en bak de bodem 15 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling. Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Voeg de basterdsuiker en de vanille toe en roer een garde tot een glad geheel. Haal het pannetje van het vuur en laat een beetje afkoelen. Kluts nu het ei er door. Doe de dadels, pecannoten en de inhoud van het pannetje in een foodprocessor en meng tot een gladde massa.

Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier. Verdeel de vulling over de bodem. Dit gaat gemakkelijk met de achterkant van een eetlepel. Garneer de taart met pecannoten en zet in het midden van de oven. Bak de pecannoten taart in 25 á 30 minuten gaat. Laat goed afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.