Banaan-vanille ijs met walnoten en cacaonibs (vegan)

Banaan-vanille ijs vegan

[print_link]
Wat is er tijdens een warme zomerse dag lekkerder dan afkoelen met ijs? Helaas zijn de meeste ijsjes niet zo gezond (vol met suiker) of bevatten ze lactose waar veel mensen niet goed tegen kunnen, zoals in roomijs. Ik krijg standaard buikpijn na het eten van een (room) ijsje, dus sla ik het eten van een ijsje altijd maar over. Maar met dit bakje banaan-vanille ijs met walnoten en cacaonibs kun je gezond en lactosevrij genieten van ijs.

En deze gezonde variant bevat geen toegevoegde suikers en is nog vegan ook!

Banaan-vanille ijs met walnoten en cacaonibs

Vegan ijs dat ook nog eens gezond is? Yes! En je maakt dit bakje ijs heel simpel en snel thuis in je eigen keuken.

Heerlijk als toetje of tussendoortje, maar je kunt met dit bakje banaan-vanille ijs zelfs ontbijten!

Dit heb je nodig (2 kommen)

2 bevroren bananen
200 ml plantaardige yoghurt
4 druppels vanille
2 handjes walnoten
1 eetlepel cacaonibs

Zo maak je het

Snijd twee bananen in plakjes en leg deze een paar uur (of de avond ervoor) in de vriezer. Ik heb standaard bananen in de vriezer liggen. 

Haal de bananen uit de vriezer en doe deze samen met de plantaardige yoghurt en vanille in de foodprocessor. Of mix met een staafmixer. Je hoeft de substantie niet glad te mixen, maar alleen maar een paar keer te ‘pulsen’, zodat je nog koude stukjes banaan in je ijs hebt.

Schep het ijs in de bakjes en verdeel hier grof gehakte walnoten en cacaonibs overheen. Klaar is je bakje gezonde vegan ijs!

Tip: heb je een krachtige foodprocessor? Voeg dan een ijskontje toe.

Banaan-vanille ijs vegan

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.