Super makkelijke linzen-kokos curry met bloemkool en spinazie

linzencurry dahl

[print_link]
Zin in een grote pan heerlijke kruidige curry, maar geen zin om ingewikkeld te koken en lang in de keuken te staan? Maak dan deze super makkelijke linzen-kokos curry (dahl) met bloemkool en spinazie. Een geurige curry die je super makkelijk en maakt in één pan. Precies het comfort food waar je naar verlengt op koude of regenachtige dagen!

Linzen zijn een heerlijke en voedzame basis voor deze curry. Peulvrucht zitten namelijk vol met vezels, eiwitten, ijzer en magnesium. Voeg daar de kruiden, specerijen, bloemkool, tomaat en spinazie aan toe en je hebt een heerlijke plantaardige en voedzame linzencurry!

Tip: dit gerecht is ook heel lekker met paneer (Indiase kaas).

Dit heb je nodig (3 á 4 personen)

200 gram rode of gele linzen
1 (kleine) bloemkool
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kokosmelk (400 gram)
200 ml water (met half blokje groentebouillon)
3 handen verse spinazie
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 rode peper
2 cm verse gember
2 theelepels kurkuma
1 theelepel cayennepoeder
1 theelepel komijnzaad
optioneel: halve theelepel kaneel
peper en zout

Serveer met naan.

Zo maak je het

Snipper de sjalotjes en hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit een stoof- of hapjespan met en flinke scheut olijfolie en fruit de sjalotjes een minuutje aan. Voeg vervolgens de gember, knoflook, peper en kruiden toe. Bak 2 minuten aan en blijf goed omscheppen.

Spoel de linzen af en bak deze 1 minuut mee in de pan. Voeg nu de tomatenblokjes, kokosmelk en water toe. Voeg naar smaak meer kurkuma toe. Schep alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 de curry minuten rustig pruttelen.

Verdeel de bloemkool in roosjes, voeg deze toe aan de pan en dek af met een deksel. Laat de curry minstens nog 20 minuten heel zachtjes pruttelen en schef af en toe om, zodat de linzen niet aanbranden. Check of de linzen gaar zijn, laat anders nog langer op het vuur staan. Meng de laatste minuut de verse spinazie door de curry en breng op smaak met peper en een snuf zout.

Serveer de linzen-kokos curry met naan.

linzencurry dahl

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.