Vegetarische caesar salade met ‘kip’, kappertjes en croutons

Vega Ceaser salade

[ print recept ]
De bekende caesar salade, maar dan een vegetarische en voedzamere variant. Deze vegetarische caesar salade met ‘kip’, kappertjes en croutons is een lekkere en goed gevulde maaltijdsalade. Heerlijk op een lente of zomerse dag.

Vegetarische caesar salade

Een goed gevulde salade dus. De courgetti zorgt voor ‘body’ en een extra portie groenten en de gegrilde ‘kip’ en ei voor de nodige eiwitten. De kappertjes geven een heerlijk zuurtje aan de salade en de zelfgemaakte croutons zijn kruidig en knapperig. Maak af met de super simpele zelfgemaakte honing-mosterd dressing. Alle ingrediënten passen gewoon perfect bij elkaar!

Laat vooral de kappertjes niet weg, want deze geven veel smaak. Maak de croutons zelf. Deze zijn heel makkelijk en snel gemaakt en zijn zoveel lekkerder dan kant- en-klaar croutons.

Tip: maak een extra portie, heb je de volgende dag meteen een gezonde salade voor lunch.

Dit heb je nodig (2 personen)

2 grote handen romaine sla
halve courgette
1 pakje vegetarische kip
8 cherrytomaatjes
1 avocado
2 eetlepels kappertjes
2 eitjes
Parrano kaassnippers

Croutons
4 sneetjes volkoren brood
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
1 theelepel oregano/Italiaanse kruiden

Dressing
4 eetlepels (plantaardige) yoghurt
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
peper

Zo maak je het

Croutons
Verwarm de oven voor op 150 graden. Verwijder de korst van het brood en snijd of scheur het brood in blokjes. Hak de knoflook fijn. Meng in een kom de stukken brood, olijfolie, knoflook en kruiden. Verspreid het brood over een bakplaat met bakpapier. Bak de croutons in ongeveer 15 á 17 minuten goudbruin. Keer halverwege even om, zodat beide kanten goudbruin en knapperig worden.

Kook ondertussen de eitjes hard in 8 minuten. Kruid de vegetarische kipstukjes met peper en een snufje zout. Verhit een grillpan met olijfolie en grill de kip in 5 minuten gaar. Niet langer, want dan worden ze te droog.

Verdeel de romaine sla over de borden. Snijd met een spirelli de courgette in slierten en verdeel deze over de sla. Halveer de tomaatjes en laat de kappertjes uitlekken. Verdeel de tomaatjes, kappertjes en avocado over borden. Verdeel ten slotte de gegrilde kip over de salades.

Pel de eitjes, snijd in plakjes en verdeel over de salades. Garneer de salade met de afgebakken croutons en Parrano kaas.

Dressing
Voor de dressing meng je de yoghurt, mosterd, honing en peper in een kommetje. Verdeel de dressing over de caesar salade.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.