We worden ons er steeds bewuster van hoe belangrijk gezonde voeding voor ons is en hoe schadelijke ongezonde voeding. We horen en weten steeds meer over gezonde voeding en laten ons niet meer zo snel van alles aanpraten. Maar waarom is gezonde voeding en dan vooral natuurlijk onbewerkt voedsel nou zo belangrijk voor ons?

Voeding voedt ons en geeft energie!

Je kunt voeding zien als het medicijn voor je lichaam. Gezonde voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Voedsel is er om ons lichaam energie te geven, oftewel, om ons lichaam te voeden en niet om te vullen. ‘Je bent wat je eet!’. We kennen dit cliché allemaal, maar nemen we deze gezegde wel letterlijk genoeg?

Gezonde voeding heeft talloze positieve werkingen op ons lichaam, zowel aan de binnen als de buitenkant. Door gezonde voeding voelen we ons vitaal, hebben we een betere nachtrust, kunnen we ons beter concentreren, hebben we meer energie en een betere weerstand tegen infecties. 

Gezond eten is geen doel, maar een middel

Gezonde voeding zorgt ervoor dat wij ons gezond en fit voelen, zodat we goed en vol energie kunnen functioneren en presteren in ons dagelijks leven. 

Met de juiste denkwijze over voeding, word je bewuster van wat je eet en ga je ook echt anders tegen je voeding aankijken.