Kapsalon – gezonde en vegetarische variant!

kapsalon gezond vegetarisch

[ print recept ]
Het is weer eens tijd voor een gezonde variant op een ongezond (fastfood) gerecht. Gezonde en vegetarische kapsalon!

Eerlijk, heb dus één keer in mijn leven kapsalon op. En dan bedoel ik de ongezonde fastfood veriant die je weghapt na een avondje uitgaan en iets teveel biertjes. Dat is lang geleden… en die bak kapsalon was ook geen succes. Ik houd gewoon echt niet van ongezond en vet eten met veel te veel saus.

Wel heb ik al een paar keer de hippe, gezondere en vega(n) variant op. En die vond ik zo lekker! Dit heerlijke gezonde fastfood gerecht was ik eigelijk alweer een tijdje vergeten. Totdat het afgelopen weekend het hele weekenden regende en koud was en ik zo een zin had in comfort food en friet. Ik besloot om thuis zelf gezonde kapsalon te maken, en met succes!

Gezonde en vegetarische kapsalon

Deze gezonde versie is uiteraard gemaakt met gezondere ingrediënten, zoals zoete aardappel friet uit de oven, zelfgemaakte knoflooksaus op yoghurt basis en zonder slechte kwaliteit gesmolten kaas. Maar ook het vette vlees is vervangen door een vegetarische variant, namelijk seitan!

Seitan is een vleesvervanger gemaakt van tarwegluten. Hierdoor heeft het veel weg van de structuur van vlees. Ideaal dus in een gerecht waar je 1 op 1 vlees wilt vervangen. En heel lekker!

Op dit gerecht strooide ik Italiaanse kaasvlokken, maar je kunt eigenlijk iedere variant nemen die je zelf lekker vindt of de kaas helemaal weglaten natuurlijk.

Naast dat het gerecht gezonder en vegetarisch is, is het heel makkelijk om thuis te maken. Ook als je de avond van te voren iets teveel hebt gedronken en je zin hebt in fastfood… 😉

Dit heb je nodig (2 personen)

2 kleine of 1 grote zoete aardappel
1 potje seitan (350 ml, in bouillon)
2 handen veldsla
10 cherrytomaatjes
halve komkommer
2 stengens lente-tui
olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
Italiaanse kaasvlokken
optioneel: verse bieslook

Knoflooksaus
6 eetlepels yoghurt
1 teen knoflook
sap van part citroen
snuf peper
snuf zout
snuf kurkuma
snuf paprikapoeder

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappel met schil in reepjes. Niet te dik, anders worden ze niet goed gaar. Verdeel de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met paprikapoeder. Hussel door elkaar. Bak de zoete aardappel frites in 20/25 minuten gaar. Keer op de helft even om.

Verwarm ondertussen een bakpan met olijfolie en bak hierin de seitan in ongeveer 8 minuten gaar. Blijf goed omscheppen.

Voor de knoflooksaus meng je alle ingrediënten in een kommetje. Snijd de tomaatjes doormidden, de komkommer in blokjes en de lente-ui in ringen.

Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel hier vervolgens de helft van de zoete aardappel friet over. Verdeel vervolgens de komkommer, tomaat en lente-ui over de borden. Vervolgens de andere helft van de frietjes en eindig met de seitan. Garneer met verse bieslook, de kaas en een grote eetlepel knoflook saus.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.