Hotspot | District – ontbijt, lunch, koffie én bakkerij

Zo fijn om nieuwe goede en fijne tentjes in eigen stad te ontdekken. District is zo een fijn tentje in Utrecht Oost, naast het Wilhelminapark. Ingrid, de eigenaar van District, mistte een bakker met écht goed en lekker brood in de buurt en dacht toen ‘dan zorg ik daar zelf voor’. En zo ontstond District.

District

District Brood & Koffie is een bakkerij en koffietentje met ambachtelijke producten. District opende al bijna een jaar geleden haar deuren, maar omdat het aan de andere kan van Utrecht zit van waar ik woon, was het er nog niet van gekomen om langs te gaan. Eindelijk heb ik een ochtendje doorgebracht in dit fijne tentje. Het plan was een kopje koffie, maar we zaten zo fijn dat de ochtend voorbij vloog.

Huiskamersfeer

Wanneer je binnen loopt krijg je meteen een fijn en warm gevoel. De heerlijke geur van vers brood en koffie komt je tegemoet. In het midden staat een lange tafel, in de hoek een gezellig zithoekje en aan de vensterbanken in het raam zitten knusse plekjes. Wat een fijne plek!

Voor de buurt is Disrict een bakkerij én ontmoetingsplek in één. Je haalt er je brood en lekkernijen, maar tegelijkertijd is het ook een fijne plek om even gezellig bij te kletsen met een heerlijke kop koffie. Een soort tweede huiskamer voor de buurt.

Graag zet ik ook even de mensen van District in het zonnetje. Wat waren ze lief, behulpzaam en gastvrij. Je voelt je meer dan welkom. Echt een reden om vaker terug te komen en even iets langer te blijven zitten..

District Utrecht

Bakkerij

Ze hebben ontzettend veel verschillende soorten broden, zoals zuurdesem-, spelt- en pompoenbrood, croissants die de toonbank over vliegen, rozijnenbroodjes en de bekende Brabantse worstenbroodjes waar letterlijk voor omgefietst wordt. Daarnaast is er allerlei lekkers en zoets, zoals taartjes, gevulde speculaaskoek en heel veel chocolade.

District Utrecht

Ontbijt, lunch en koffie

Je kunt bij District je dag relax beginnen met een ontbijtje en de krant, gezellig lunchen en de hele dag door genieten van goede koffie of een potje thee.

Op de kaart staat onder andere yoghurt met granola en fruit, croissants met roomboter en jam, en een broodplankje die je zelf kunt samenstellen. Wij kozen voor zuurdesembrood met romige avocadocrème en boerenkaas, maar er staan nog veel meer heerlijke keuzes op de kaart, zoals paprikaspread en humus.

Ook de volle yoghurt met knapperige granola en verse blauwe bessen en frambozen is heerlijk. En even over de porties, deze zijn behoorlijk groot!

District Utrecht

District Utrecht

District Utrecht

Ambachtelijk en lokaal

District haalt producten zoveel mogelijk uit de buurt. Zo komen de spreads bij de buren van Olijfje vandaan. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat de producten goed, eerlijk en ambachtelijk zijn èn dat proef je!

Woon jij in Utrecht Oost? Wat een geluk! Zo niet, dan is deze hotspot zeker de moeite waard om even om te fietsen.

District
Jan van Scorelstraat 1, Utrecht

District Utrecht