Gevulde zoete aardappel Indian style

gevulde zoete aardappel

[Print_link]
Gevulde zoete aardappel uit de oven. Ik vind dit zo lekker, vooral in de herfst en winter. De zachte zoete structuur van de aardappel met een kruidige of juist frisse vulling en natuurlijk een sausje. Volgens mij eten ze in India absoluut geen gevulde zoete aardappel, maar deze combinatie leek mij zo lekker. En dan is het zeker! Gevulde zoete aardappel Indian style.

Zachte gepofte aardappel uit de oven met een een vulling van kikkererwten, bloemkool, kruiden en een fris yoghurt-komkommer sausje met munt. Heerlijk comfort food! Wanneer je plantaardige yoghurt gebruikt is het recept helemaal vegan!

Zie ook: gevulde zoete aardappel Mexican style! of deze winterse variant met boerenkool.

Dit heb je nodig (4 personen)

4 grote zoete aardappels
200 gram bloemkool
1 blikje kikkererwten (200 gram)
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel (plantaardige) yoghurt
1 theelepel garam massala
1 theelepel komijnzaad
halve theelepel kurkuma
halve theelepel gember
halve theelepel kaneel
snuf zout

Yoghurt-komkommer dressing
4 á 5 eetlepels yoghurt
halve komkommer
sap van partje limoen
verse munt

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappels en prik hier met een mesje rondom gaatjes in. Bak de zoete aardappels op een rooster in het midden van de oven in 45 minuten gaar.

Verdeel ondertussen de bloemkool in hele kleine roosjes en kook deze in 5 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.

Yoghurt sausje
Maak ondertussen ook het yoghurt sausje klaar. Snijd met een kaasschaaf de schil van de komkommer. Schaaf vervolgens aan alle kanten plakken van de komkommer. Het binnenste gebruik je niet. Snijd de plakken komkommer nu in kleine stukjes. Meng in een kommetje de yoghurt, komkommer en limoensap.

Snijd de aardappel in de lengte door midden. Schep met een lepel één lepel vruchtvlees uit de aardappels en houd deze apart. Leg de aardappel terug in de nog warme oven (maar zet wel uit, dit is alleen om de aardappels warm te houden).

Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn, Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met water. Verwarm ruim olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot een minuutje aan. Voeg nu de knoflook, het vruchtvlees van de aardappel en alle kruiden toe en bak een minuut aan. Blijf goed omscheppen.

Voeg vervolgens de kikkererwten, bloemkoolroosjes en 1 eetlepel tomatenpuree toe. Schep een paar minuten om, zet het vuur lager en voeg de yoghurt toe. Verwarm het geheel nog 2 minuten.

Schep de vulling in (en op) de zoete aardappels en besprenkel hier het yoghurt-komkommer sausje overheen. Garneer met verse munt en serveer met een partje limoen.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.