Gevulde zoete aardappel Mexican style

Gevulde zoete aardappe

[ print recept ]
Zoete aardappel uit de oven is heerlijk! En het is nog lekkerder als je ze vult met een frisse vulling. Maak het af met een homemade sausje en je hebt een heerlijke en voedzame comfort maaltijd, zoals deze gevulde zoete aardappel Mexican style!

Gevulde zoete aardappel Mexican style

Eerder maakte ik al gevulde zoete aardappel met boerenkool (ook echt heerlijk!), dit keer vulde ik ze met een frisse Mexicaanse vulling en serveer ik ze met een een tomatensaus.

Deze tomatensaus bevat naast peper en tijm een ingrediënt dat je misschien niet verwacht in tomatensaus, namelijk cacao! Klinkt misschien een beetje gek, maar een theelepel cacao is zo lekker in tomatensaus!

Dit heb je nodig

4 zoete aardappels
1 klein blikje zwarte bonen
1 klein blikje mais
1 rode paprika
1 avocado
1 stengel bosui

Pittige tomatensaus
1 blik tomatenblokjes
half rood pepertje
1 rode ui
1 teen knoflook
1 theelepel cacao
1 theelepel tijm
sap van halve limoen
peper en snuf zout
verse peterselie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappels en prik met een mesje rondom gaatjes. Leg de zoete aardappel op een rooster en bak deze 45 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling. Giet de bonen en mais af. Snijd de paprika in kleine stukjes, de bosui in ringen en de avocado in blokjes. Meng alles door elkaar in een kom.

Maak vervolgens de saus. Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verwarm olijfolie in een pannetje en bak de ui, knoflook, peper en kruiden 2 minuten aan. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de cacao toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg het limoensap toe en breng op smaak met peper en een snuf zout.

Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd deze in het midden in. Vul de zoete aardappels met de bonen en groenten en verdeel de saus erover. Garneer met peterselie en besprenkel eventueel met nog wat limoensap.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.


Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.