Ontbijtmuffins van havermout, banaan en rozijnen

haver banaan muffins

[ print recept ]
Ontbijten met muffins, zoals met deze ontbijtmuffins, gemaakt van havermout. Zo mag mijn ochtend elke dag wel beginnen!

Ontbijtmuffins met havermout, banaan en rozijnen

Deze ontbijtmuffins van havermout, banaan en rozijnen zijn voedzaam en bevatten geen toegevoegde suikers. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt. Alles mengen in een kom en daarna de oven in. Maar je kunt ze ook de avond van te voren maken, kun je in de ochtend wat langer blijven liggen..

Dit heb je nodig (4 muffins)

50 gram havermout
1 groot ei
1 banaan
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
handje rozijnen
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de havermout, banaan, ei, bakpoeder, kaneel en zout in de blender en blend tot een egaal beslag. Doe het beslag in een kom en roer de rozijnen erdoor.

Vet een muffin bakvorm in met kokosolie of boter. Verdeel het beslag over 4 vormpjes en bak de muffins gaar in 30 minuten. Laat de muffins afkoelen. Heerlijk met agave.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!

5 reacties

  1. Geke

    Hoi,

    Leuke recepten!
    Is het gebruik van normale bakpoeder ook mogelijk?
    Of heeft dit een ander effect?

    Groetjes Geke

    Beantwoorden
    • Feelgoodbyfood

      Hoi Geke,

      Dankje! Leuk om te horen. Je kunt gewoon normale bakpoeder gebruiken hoor. Dit heeft dezelfde werking als wijnsteenbakpoeder, alleen is de samenstelling van wijnsteekbakpoeder natuurlijker.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.