Wafels van havermout en amandelmeel

unnamed (2)

Deze wafel is door het amandelmeel lekker zoet en heeft een goede bite door de havermeel.

Dit heb je nodig (1 grote wafel)
Wafelijzer
2 el havermeel (vermaal havermout in de blender tot meel)
1 el amandelmeel
1 ei
Scheutje amandelmelk (of andere plantaardige melk)
Snufje Himalayazout

Topping
Heerlijk met Agave- of ahorn siroop en kokossnippers.

Zo maak je het
Vermaal de havermout tot havermeel in de blender. Doe de havermeel samen met de amandelmeel, ei, amandelmelk en zou in een kom en roer met een garde tot een beslag. Verwarm de wafelijzer op de middelste stand. Giet het beslag in de wafelijzer en verwarm 5 minuten. Besprenkel agave- of ahornsiroop over de wafel en bestrooi met kokossnippers.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Tessa

    Zojuist mn wafelijzer binnen gekregen dus deze gelijk gemaakt. Alleen mn havermout was niet echt meel geworden, miss toch maar tijd om havermeel te gaan kopen :’)
    Verder had ik het gedaan met speltmeel want mn amandelmeel was op.. waren erg lekker!
    Binnenkort maar eens experimenteren met banaan door het beslag.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.