Indiase groentecurry met linzen

Indiase groentecurry met linzen

[print_link]
Deze Indiase groentecurry met linzen is zo een gerecht waarbij je tijdens het koken niet kunt wachten om het te proeven, omdat je hele keuken zo lekker ruikt. Heerlijk kruidig vegetarisch comfort food! En misschien wel mijn favoriete Indiase curry tot nu toe…

Indiase groentecurry met linzen

Het mengsel van sjalotten, knoflook, rode peper, tomaten en kruiden zorgen voor de heerlijke kruidige en licht pittige smaak van deze curry. De yoghurt zorgt ervoor dat de curry wat romiger wordt.

Maak vooral een hele grote pan, want deze vegetarische groentecurry is na 1 á 2 dagen stiekem nóg lekkerder.

Dit heb je nodig

100 gram gedoogde rode linzen
50 gram cashewnoten
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 rode peper
250 ml groentebouillon
2 theelepels massala kruiden
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gedroogde koriander
120 ml yoghurt
4 tomaten
halve bloemkool
2 wortels
halve aubergine
snuf peper en zout
optioneel: verse koriander

Serveer met rijst en/of naan

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de linzen goed af met koud water en kook deze in een ruime pan met water in 10 minuten beetgaar. Giet de linzen af.

Snipper ondertussen de sjalotten en hak de knoflook en peper fijn. Snijd de tomaten in grote blokjes. Verhit een wok of hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, peper en tomaat samen met de kurkuma, massala en koriander 2 minuten aan. Blijf goed roeren in de pan, zodat de kruiden en specerijen niet aanbranden.

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes, de wortel in plakjes (of geraspt zoals op de foto) en de aubergine in blokjes. Voeg de groenten toe aan de pan en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de groentebouillon toe, dek de pan af met een deksel en laat de groenten 13 á 15 minuten op laag vuur zachtjes garen.

Haal de deksel van de pan en voeg de gekookte linzen, cashewnoten en de yoghurt toe aan de pan en verwarm alles minstens nog 5 minuten op laag vuur. Langer op heel laag vuur mag ook.

Schep de Indiase groentecurry met linzen op de borden en serveer met rijst en/of naan.

Indiase groentecurry met linzen

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.