Vegetarische Bourguignon met linzen en tijm

Vegetarische Bourguignon

[ print recept ]
Stoofgerechten, ik vind deze zo lekker! Vooral wanneer het buiten koud en donker is en binnen lekker genieten van een geurig stoofgerecht, zoals een grote pan vegetarische Bourguignon!

Ik weet nog dat ik dit vroeger (toen ik nog geen vegetariër was) een paar keer Bourguignon heb gegeten. Ondanks dat ik niet van vlees hou, vond ik deze kruidige stoof met rode wijn echt heerlijk! Hoogste tijd om eens een vegetarische versie te maken: vegetarische Bourguignon met linzen en tijm!

Vegetarische Bourguignon met linzen en tijm

Deze vegetarische versie van Bourguignon zit vol heerlijke groenten, verse tijm en linzen. Linzen is een goede vervanger voor vlees, omdat deze een lekkere bite heeft en de smaken goed opneemt.

Het gerecht is echt heel makkelijk om te maken. Eigenlijk doe je alles in een grote pan vol kruiden, laurier, wijn en bouillon en laat je alles goed intrekken.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

2 uien
2 teentjes knoflook
1 klein blikje linzen
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 prei
250 gram kastanjechampignons
1 eetlepel tomatenpuree
250 ml groentebouillon
100 ml rode wijn
1 laurierblad
2 takjes tijm
peper en zout

Zo maak je het

Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel, prei en bleekselderij in plakjes en de champignons door de helft of door vieren.

Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de ui 2 minuten aan. Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, laurierblad, knoflook en 1 takje tijm toe en bak 5 minuten aan. Voeg nu de prei, champignons en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten.

Voeg nu de rode wijn toe. Roer goed door en laat al roerend een paar minuten zachtjes koken, totdat de wijn bijna is verdampt. Voeg nu de bouillon en nog een takje tijm toe.

Laat alles een kwartier op middellaag vuur pruttelen. Voeg vervolgens de linzen toe en laat nog 5 minuten op laag vuur staan. Breng op smaak met peper en zout. Vergeet niet het laurierblad eruit te halen voordat je de vegetarische Bourguignon op de borden schept en garneer met nog wat verse tijm.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.