Winterse 5-spice cake met sinaasappel

5-spice cake

[print_link]
Met deze winterse 5-spice cake met sinaasappel kom je helemaal in de winterse mood. Want of we willen of niet, het wordt nu toch echt winter. Laten we er dan maar van genieten.. met dikke sjalen, dekentjes, kaarsjes en heerlijke, kruidige baksels!

Winterse 5-spice cake met sinaasappel

De cake is lekker kruidig door de 5-spice kruiden. Dit is een kruidenmix van kaneel, steranijs, peper, venkel en kruidnagel. Noten geven de cake een bite en de rozijnen maken ‘m juist weer een beetje zoet. Een heerlijke combi!

Niet alleen heel lekker trouwens, je huis gaat ook heerlijk ruiken terwijl de cake in de oven staat te garen.

De combinatie van spelt- en amandelmeel maakt de structuur van de cake lekker smeuïg. Wil je de cake iets hartiger? Dan kun je ook alleen volkoren speltmeel gebruiken.

Dit heb je nodig

120 gram volkoren speltmeel
60 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
3 eieren
100 gram kokosolie (gesmolten)
100 ml plantaardige melk
sap+rasp van 1 sinaasappel
1 el 5-spice kruiden
50 gram pecannoten
50 gram rozijnen
snuf zout
optioneel: 50 gram kokosbloesemsuiker als je van zoet houdt

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng het meel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, 5-spice kruiden en zout in een kom. Klop in een andere kom de eieren luchtig en meng hier vervolgens de kokosolie, melk en het sap en rasp van de sinaasappel door.

Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten in de kom en meng met een garde tot een beslag. Schep nu de noten en rozijnen door het beslag.

Vet een cakeblik in met kokosolie en hiet het beslag in. Bak de cake 40 minuten in de oven.

Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of de cake gaar is. Als deze er droog uit komt, is hij gaar. Laat de cake goed afkoelen in de bakvorm, voordat je deze er uit haalt.

5-spice cake

5-spice cake

5-spice cake

5-spice cake

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.