Kokoscurry met pompoen en kikkererwten

Kokoscurry met pompoen

[ print recept ]
Dit gerecht is echt het ultieme comfort food! Heerlijk voor een echte herfstdag. Een gezond en lekker eenpansgerecht dat heel makkelijk te maken is. Daarnaast is curry een van mijn lievelingsgerechten. Ik gebruik graag groenten uit het seizoen, zoals pompoen, maar je kunt de groenten vervangen voor jouw favoriete groenten of zoete aardappel. Deze kokoscurry is geheel plantaardig.

Dit heb je nodig (3 á 4 personen)
400 ml kokosmelk
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kikkererwten (400 gram)
Halve (fles)pompoen
1 aubergine
1 tl komijnzaad
1 tl chilivlokken
2 cm gember
Peper
Himalayazout

Zo maak je het
Zet een (soep)pan op het vuur en giet de kokosmelk, tomatenblokjes, gember, chilivlokken en komijnzaad in de pan. Breng zachtjes aan de kook. Schil de pompoen en snijd de pompoen en de aubergine in blokjes. Voeg deze toe in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 30 min zachtjes koken op laag vuur. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken op laag vuur. Beng op smaak met peper en zout. De curry is klaar als de pompoen zacht is.

| Serveer bij dit gerecht bruine rijst of zilvervliesrijst

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. » Tomaten-linzensoep

    […] curry, in een salade, of om soep mee te maken. De laatste tijd ben ik een beetje verslaafd aan de kokoscurry die ik eerder poste en wilde ik graag linzensoep maken… een combinatie hiervan is deze […]

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.