Thaise noedelsalade met gekruide tofu, pinda’s en sesam-soja dressing

Thaise noedelsalade[ print recept ]
De Thaise keuken is een van mijn favorieten! Niet alleen omdat deze licht en heel lekker is, de gerechten zijn ook nog eens makkelijk en snel gemaakt. Deze Thaise noedelsalade met gekruide tofu, pinda’s en sesam-soja dressing is daar het bewijs van!

Een heerlijke smaakvolle salade. Voedzaam en helemaal plantaardig!

Tip: van salades maak ik altijd een extra portie, zodat ik meteen een heerlijke lunch heb voor de volgende dag.

Thaise noedelsalade met gekruide tofu, pinda’s en sesam-soja dressing

Heb je wel eens gebakken/gekruide tofu gegeten? Snel proberen, want dit is zo lekker! Even marineren, bakken en klaar! De Thaise dressing is trouwens ook binnen één minuut gemaakt en geeft zoveel smaak aan je salade.

Bij dit gerecht heb ik gekozen voor zilvervlies rijstnoedels. Deze zijn voedzamer en vuller meer dan witte rijstnoedels.

Schik trouwens niet van de lange ingrediëntenlijst. Dit zijn vooral kruiden, die er ook nog eens dubbel in staan 😉

Dit heb je nodig (2 personen)

2 porties zilvervlies rijstnoedels
200 gram tofu
half rood pepertje
halve komkommer
1 rode paprika
1 wortel
2 handjes taugé
2 handjes pinda’s

Marinade tofu
2 el sojasaus
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
peper

Dressing
4 el sojasaus
1 el olijfolie
1 el agave
stukje gember van 1 cm
1 tl sesamzaadjes
sap van een kwart limoen

Zo maak je het

Hak de rode peper fijn en snijd de tofu in kleine blokjes. Doe de tofu samen met de sojasaus, paprikapoeder, knoflookpoeder en snuf peper in een kom. Hussel door elkaar en laat 5 minuten staan. Kook ondertussen de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel deze af met koud water en zet apart.

Verhit een (wok)pan met olijfolie en bak de rode peper en tofu 5 minuten aan. Blijf goed omscheppen. Voeg de pinda’s toe en bak deze nog een minuutje mee.

Snijd de komkommer in blokjes, de paprika in reepjes en de wortel (met een rasp of julienne) in reepjes

Verdeel de rijstnoedels in een schaal of twee kommetjes. Verdeel de groenten over de noedels, vervolgens de gebakken tofu/pinda’s en ten slotte een handje taugé.

Hak de gember fijn. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een kom. Besprenkel deze over de Thaise noedelsalade.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.