Thaise noedelsalade met tofu, pinda’s en soja-sesam dressing

Thaise noedelsalade tofu


[print_link]
De Thaise keuken is een van mijn favorieten! Niet alleen omdat deze licht en heel lekker is, de gerechten zijn ook nog eens makkelijk en snel gemaakt. Deze Thaise noedelsalade met tofu, pinda’s en soja-sesam dressing met limoen is daar het bewijs van! Een heerlijke smaakvolle salade, vooral in de zomer. Voedzaam en helemaal plantaardig!

Tip: van salades maak ik altijd een extra portie, zodat ik meteen een heerlijke lunch heb voor de volgende dag.

Thaise noedelsalade met tofu, pinda’s en soja-sesam dressing

Heb je wel eens gebakken tofu gegeten? Snel proberen, want dit is zo lekker én makkelijk! Even marineren met een beetje sojasaus en eventueel kruiden en specerijen, aanbakken en klaar! De Thaise dressing is ook binnen één minuut gemaakt en geeft zoveel smaak aan je salade. Vooral o combinatie met de knapperige groenten en pinda’s.

Bij dit gerecht heb ik gekozen voor zilvervlies rijstnoedels. Deze zijn voedzamer en vuller meer dan witte rijstnoedels.

Dit heb je nodig (2 personen)

2 porties zilvervlies rijstnoedels
200 gram tofu
halve komkommer
1 rode paprika
2 wortels
2 handjes taugé
2 handjes pinda’s
2 eetlepels sojasaus
1 cm verse gember
verse koriander

Dressing
5 eetlepels sojasaus
1 eetlepel agave of honing
1 theelepel sesamzaadjes
sap van een kwart limoen

Zo maak je het

Hak de gember fijn en snijd de tofu in kleine blokjes. Doe de tofu samen met de sojasaus en gember in een kom. Hussel door elkaar en laat 5 minuten staan. Kook ondertussen de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel deze af met koud water en zet apart.

Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de tofu in 7 á 8 minuten gaar en een beetje krokant. Blijf goed omscheppen. Voeg de pinda’s toe en bak deze nog een minuutje mee.

Snijd de komkommer in blokjes, de paprika in reepjes en de wortel (met een rasp of julienne) in reepjes. Doe de groenten, samen met de taugé in een schaal en hussel door elkaar. Voeg eventueel eens scheutje sojasaus door de groenten.

Verdeel de rijstnoedels in een schaal of twee borden. Verdeel de groenten over de noedels en vervolgens de gebakken tofu/pinda’s

Meng voor de dressing de sojasaus, agave, limoensap en sesamzaadjes in een kommetje. Besprenkel over de Thaise noedelsalade en garneer met verse koriander.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.