Pompoencurry

IMG_5375

Dit heb je nodig
200 gram zilvervliesrijst
2 el rode curry pasta
1 ui
1 pompoen
400 ml yoghurt
250 ml water
1 citroen
1 zakje cashewnoten
verse peterselie

Zo maak je het
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.

Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Snipper de ui. Verhit olie in een wokpan en voeg ui en rode curry pasta toe. Fruit deze twee minuten, zodat de geuren van de curry goed vrijkomen.

Voeg vervolges de pompoenblokjes, het sap van de halve citroen en het water toe. Kook de pompoen in ca. 10 minuten gaar op laag vuur. Rooster ondertussen de cashewnoten in een koekenpan.

Zet het vuur van de pompoencurry uit en voeg de yoghurt toe. Serveer de curry over de rijst en garneer met de cashewnoten en verse peterselie.

3 reacties

  1. Maura - YLT

    Ahh leuk dat je zo met fairtrade bezig bent gegaan deze week. Deze curry ziet er heel goed uit. Ik houd echt van pompoencurry. Enne ook van Tony’s 😉

    Beantwoorden
    • Feelgoodbyfood

      Jaaaa echt een leuke inspirerende week! Voor het eerst écht helemaal in de fairtrade gedoken deze week. Ben weer iets anders gaan denken over eten. Wat zo een brunch wel niet losmaakt haha! Ohh ik hou ook van pompoen. En deze week wat meer van Tony genoten dan anders;)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.