Zelf rode currypasta maken

rode currypasta [print_link]
Curry, ik ben er zo gek op! Curry is echt het ultieme comfort food. Een beetje pittige curry uit een grote kom met wat rijst of naanbrood om te dippen. Heerlijk!

Currypasta is een van de ingrediënten die ik wel eens uit een potje haal. Makkelijk voor wanneer je niet veel tijd hebt om zelf currypasta te maken en er zit bijna geen ’troep’ in, dus kan prima af en toe. Daarnaast heb ik de ingrediënten om een currypasta te maken gewoon niet altijd in huis, hier moet ik wel even voor langs de toko.

Zelf rode curry pasta maken

Wanneer je wat meer tijd en zin hebt om uitgebreider te komen, is het heel lekker en leuk om zelf currypasta te maken. Zelf currypasta maken is echt heel makkelijk, je moet alleen de juiste ingrediënten in huis halen.

Dit heb je nodig (3 á 4 personen)

2 el olie
2 rode pepers
1 stengel citroengras
2 cm laos of verse gember
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl cayennepeper (optioneel)

Zo maak je het

Verwijder de zaadjes uit de rode pepers, schil de laos en snijd de ui in grove stukken. Verwijder de buitenste schil van de citroengras en snijd ook in stukken.

Je kunt de currypasta maken met en keukenmachine, vijzel of beiden gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Gooi alle ingrediënten, kruiden en de olie in een keukenmachine en maal tot een grove structuur. Schep vervolgens alles in een vijzel en maal alles fijn. Hierdoor komen de smaken van de ingrediënten goed vrij. Klaar is je currypasta!

| Meer zin in groene curry?

rode currypasta

zelf rode currypasta maken

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten