Zelf rode currypasta maken

rode currypasta [ print recept ]
Curry, ik ben er zo gek op! Curry is echt het ultieme comfort food. Een beetje pittige curry uit een grote kom met wat rijst of naanbrood om te dippen. Heerlijk!

Currypasta is een van de ingrediënten die ik wel eens uit een potje haal. Makkelijk voor wanneer je niet veel tijd hebt om zelf currypasta te maken en er zit bijna geen ‘troep’ in, dus kan prima af en toe. Daarnaast heb ik de ingrediënten om een currypasta te maken gewoon niet altijd in huis, hier moet ik wel even voor langs de toko.

Zelf rode curry pasta maken

Wanneer je wat meer tijd en zin hebt om uitgebreider te komen, is het heel lekker en leuk om zelf currypasta te maken. Zelf currypasta maken is echt heel makkelijk, je moet alleen de juiste ingrediënten in huis halen.

Dit heb je nodig (3 á 4 personen)

2 el olie
2 rode pepers
1 stengel citroengras
2 cm laos of verse gember
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl cayennepeper (optioneel)

Zo maak je het

Verwijder de zaadjes uit de rode pepers, schil de laos en snijd de ui in grove stukken. Verwijder de buitenste schil van de citroengras en snijd ook in stukken.

Je kunt de currypasta maken met en keukenmachine, vijzel of beiden gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Gooi alle ingrediënten, kruiden en de olie in een keukenmachine en maal tot een grove structuur. Schep vervolgens alles in een vijzel en maal alles fijn. Hierdoor komen de smaken van de ingrediënten goed vrij. Klaar is je currypasta!

| Meer zin in groene curry?

rode currypasta

zelf rode currypasta maken

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Margaretha

    Hoi Chantal,

    Ik zou dit recept graag eens maken, maar dan het liefst ook voor de voorraad, voor de snelle, maar toch gezonde maaltijden. Heb je een idee hoe lang de curry te bewaren is en hoe dan het best?

    Albast bedankt, groetjes, Margaretha

    Beantwoorden
    • Chantal

      Hi Margaretha,

      Je kunt de currypasta het beste bewaren in een goed afgesloten potje in de koelkast. Ik denk dat een week wel lukt. Denk dat daarna de smaak wel minder wordt..

      Beantwoorden
  2. Elise

    Hoi wil graag zelf de rode currypasta maken/
    Alleen kan ik niet tegen pittige/hete specerijen.
    Zou paprika een optie kunnen zijn? Of sla ik de plank voor het recept helemaal mis?
    Heb vanmiddag jou vegetarische erwtensoep gemaakt…Heerlijk!!!! dank je wel..

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.