Thaise groene groentecurry met kikkererwten

Thaise groene groentecurry

[print_link]
Een heerlijke curry is makkelijk en snel gemaakt. Deze Thaise groene groentecurry met kikkererwten is een heerlijke vegan curry met veel groenten op basis van kokosmelk. De groene curry pasta maak je heel eenvoudig zelf met een paar goede specerijen en kruiden die je gewoon in de supermarkt kunt vinden.

Thaise groene groentecurry

Vaak hoor ik nog: maak je de currypasta helemaal zelf? Niet uit een potje? Hoe doe je dat da? Nou dat is dus echt veel makkelijk dan je denkt. Alle ingrediënten die je nodig hebt voor een currypasta liggen tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Zoals sereh (citroengras), gember, peper en kruiden. Hier maak je in een paar minuten al een geurende currypasta mee.

Verder bestaat deze groentecurry uit (uiteraard) veel groenten, kokosmelk en verse peterselie. Aan deze curry voegde ik kikkererwten toe voor de eiwitten, maar je kunt ook tofu toevoegen. Serveer de curry met rijst naar keuze.

De foto is helaas niet zo mooi in vergelijk met hoe lekker deze curry smaakt. Sauzen/curry’s zijn zo lastig op de foto te zetten, door de weerkaatsing van het licht. Maar het maakt deze curry er gelukkig niet minder lekker op!

Dit heb je nodig ( 2 á 3 personen)

Groene currypasta
2 eetlepels olijfolie
1 stengel citroengras
2 cm verse gember
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 groene pepers
1 theelepel kurkuma
1 theelepel koriander
1 theelepel komijnzaad
sap + schil van halve limoen

halve courgette
250 gram champignons
100 gram peulen
1 rode paprika
optioneel: 1 blikje kikkererwten
250 ml kokosmelk
2 eetlepels sojasaus
verse koriander of peterselie

Zo maak je het

Snipper de sjalotten, snijd de citroengras in hele dunnen ringen en hak de knoflook, gember en peper fijn. Voeg deze ingrediënten samen met olijfolie, citroensap en rasp en kruiden in een vijzel of kommetje. Stamp grof met de vijzel, zodat de smaken en sappen vrijkomen. Geen vijzel? probeer het dan met een vork of kleine garde.

Snijd de courgette en paprika in blokjes, de chimpignons door vieren en verwijder de draadjes van de peulen. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze af met water.

Verhit een wokpan met een scheutje olijfolie en fruit de groene currypasta 2 minuten aan, zodat alle geuren vrijkomen. Voeg vervolgens de paprika, courgette, champignons en kikkererwten toe en bak deze ongeveer 8 minuten mee.

Voeg de kokosmelk en scheutje sojasaus toe en laat de curry 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe even om. Voeg de laatste 5 minuten de peulen toe.

Schep de curry op de borden en garneer met verse peterselie of koriander. Serveer met rijst.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.