Zelf groene currypasta maken

groene curry pasta

[print_link]
Groene curry, rode curry, gele curry… ik weet niet of ik zou kunnen kiezen welke variant ik het lekkerste vind. Wel heb ik bij elke curry mijn favoriete groenten. Vorige week postte ik het recept om zelf rode currypasta te maken. Hier zijn veel leuke reacties op gekomen én veel vraag naar hoe je dan zelf groene currypasta maakt. Nou zo!

Groene currypasta maken

Groene currypasta maken is niet heel verschillend met rode currypasta. Er worden veel dezelfde ingrediënten gebruikt. Rode pepers worden vervangen door groene en in groene currypasta zit meer citroengras en laos (gember).

Het is jammer dat ik alleen de foto’s kan toevoegen aan het recept en niet kan laten ruiken hoe heerlijk de keuken ruikt wanneer je deze currypasta aan het maken bent. De geuren van alle ingrediënten bij elkaar zijn zo ontzettend lekker, vooral de citroengras!

Dit heb je nodig (voor 4 pers)

2 eetlepels olie
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
3 stengels citroengras
4 cm laos (of gember)
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 groene pepers
sap + schil van halve limoen
snuf zout

Zo maak je het

Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd het citroengras in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalotten. Schil de laos en hak de laos en knoflook fijn. Snijd de pepers fijn (mocht je niet tegen pittig kunnen, verwijder dan de zaadlijsten). Rasp de schil van de limoen.

Je kunt de currypasta maken met een keukenmachine, vijzel of beiden gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een grove structuur. Schep vervolgens alles in een vijzel en maal alles fijn. Hierdoor komen de smaken van de ingrediënten goed vrij. Klaar is je currypasta!

Hier vind je een heerlijk groene curry recept.

groene curry pasta

groene curry pasta

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten