6 tips om van je verkoudheid af te komen

De kou, regenbuien op de fiets en juist de wisseling van temperaturen kunnen, vooral in de herfst en winter, zorgen voor een verkoudheid. En iedereen weet, zo een verkoudheid is heel vervelend en vermoeiend! Je kunt lastig ademhalen, slaapt slecht en zit de hele dag te snuffen en te niezen.

Voel je dat je verkouden aan het worden bent of heb je al een flinke verkoudheid te pakken? Deze tips kunnen helpen om snel van je verkoudheid af te komen of in ieder geval te verlichten.

tips tegen verkoudheid

6 tips om van je verkoudheid af te komen

1 Drink kurkuma, gember en citroen!

Citroen en de specerijen kurkuma en gember werken ontstekingsremmend en verhogen je weerstand. Vooral bij verkoudheid en keelpijn werken ze verlichtend en verzachtend. Maak daarom een lekker theetje met verse gember, kurkuma en citroen of voeg deze toe aan een juice of smoothie.

Zorg daarnaast dat je genoeg water drinkt, want wanneer je verkouden bent kun je sneller uitgedroogd raken.

2. Warm douchen en stomen

In de ochtend en avond ben je vaak het meest verkouden en heb je moeite met ademhalen door je neus. Neem dan een lekkere warme douche. Door warmte en stoom gaan je holtes open staan en kun je weer beter ademen. Daarnaast ontspant je lichaam van de warmte.

3. Voldoende slapen

Eigenlijk is voldoende slapen en rust bijna overal goed voor! Probeer tijdens een verkoudheid net even wat langer te slapen. Zo kan je lichaam in alle rust herstellen.

4. Zorg voor voldoende frisse lucht

Warme en droge lucht en de verwarming is slecht voor de luchtwegen. Deze zorgen ervoor dat de slijmvliezen uitdrogen. Ventileer je huis daarom goed. Maak daarnaast een wandeling in de buitenlucht, daar knap je echt van op. Zorg wel dat je goed ingepakt naar buiten gaat wanneer je verkouden bent!

5. Vitamine C

Zorg dat je lekker veel vitamine C binnenkrijgt. Vitamine C is een anti oxidant en zorgt voor een goede weerstand. Je vindt deze vooral in citrusvruchten, paprika, kiwi’s en bessen

6. Eet soep!

Soep is lekker en verwarmend, waardoor je neus meteen open gaat en je gehydrateerd blijft. Maar met de juiste ingrediënten ook ideaal tegen een verkoudheid. Gebruik ook hier weer gember en kurkuma, maar gooi er ook knoflook in. Knoflook versterkt namelijk je immuunsysteem, werk tegen luchtwegeninfecties en ze zeggen zelfs dat knoflook een antibacteriële werking heeft!

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.


Gerelateerde berichten