Bulgur salade met granaatappel, geroosterde kikkererwten en tahin dressing

bulgursalade[print_link]
Deze bulgur salade met granaatappel, geroosterde kikkererwten en een dressing van tahin is een heerlijke lichte salade die perfect is op warme dagen, die we al de hele zomer (en lente) hebben.

Deze warme zonnige dagen eet ik eigenlijk elke dag wel een salade of zomers comfort food. Met deze hitte moet ik er echt niet aan denken om zware gerechten te eten of lang (langer dan 15 minuten)  in de keuken te staan. Het fijne aan salades is dat ze ook nog eens makkelijk en snel gemaakt zijn.

Bulgur salade met granaatappel, geroosterde kikkererwten en tahin dressing

Een heerlijke, gezonde, plantaardige en kleurrijke salade! De bulgur en kikkererwten zorgen ervoor dat de salade goed vult en de granaatappel maakt de salade lekker fris. De geroosterde kikkererwten zijn trouwens een gouden combinatie met de tahin dressing.

Alles door elkaar in een grote schaal, dressing erover en geniet van deze heerlijke salade in het zonnetje op het balkon, in de tuin of het park.

Dit heb je nodig

2 handjes rucola
150 gram bulgur
1 stronk broccoli
1 granaatappel (of bakje granaatappel pitjes)
1 klein blikje kikkererwten
1 bakje edamame
halve tl kerriepoeder
halve tl paprikapoeder
1 avocado
handje amandelen
verse peterselie

Tahin dressing
4 el (soja) yoghurt
1 tl mosterd
1 tl tahin
halve tl paprikapoeder
snuf peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de bulgur gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verspreid de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder en kerrie. Rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 4/5 minuten beetgaar.

Schep de rucola en bulgur in een grote schaal. Schep hier vervolgens de broccoli, geroosterde kikkererwten, edamame en amandelen door. Verdeel de granaatappel pitjes over de salade. Snijd de avocado in repen en leg deze op de salade. Garneer met verse peterselie.

Meng voor de tahin dressing alle ingrediënten in een kommetje. Besprenkel de dressing over de salade.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.