Crumble van rabarber en aardbei

IMG_0961

Dit heb je nodig (4 personen)
50 gram amandelmeel
60 gram amandelschaafsels
2 el (biologische) appelsap
2 el olie
2 stengels rabarber
100 gram aardbeien
1 tl stevia

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de amandelmeel en de amandelschaafsels in een kom. Voeg hier de olie, appelsap en een tl stevia aan doe en meng dit door elkaar met een lepel of met de hand.

Was en snijd de rabarber in kleine stukjes en de aardbeien in partjes. Doe het fruit in een ovenschaal en voeg naar eventueel nog een tl stevia aan het fruit toe (wanneer je rabarber te zuur vindt). Verdeel vervolgens de amandelmeel/amandelschaafsel mengsel over het fruit. Bak de crumble 20 minuten in de oven.

* Geen rabarber seizoen of houd je niet van rabarber? je kunt de crumble maken met elk fruit dat je lekker vindt. Bijvoorbeeld een appel/rozijnen crumble!

IMG_0967