Gegrilde venkel-burrata salade met kappertjes en hazelnoten

venkel burrata salade

Burrata, ik vind deze romige vorm van mozzarella zó lekker! De smaken in deze gegrilde venkel-burrata salade zijn echt een geweldige combinatie! Door venkel te grillen krijgt deze al veel smaak zichzelf. De combinatie van burrata met de zure kappertjes en geroosterde hazelnoten is zo lekker! Elke hap is puur genieten. Wat gegrild brood er bij en je venkel-burrata salade is compleet. Ideaal in alle seizoenen van het jaar.

Een voedzame vegetarische salade en super makkelijk en snel gemaakt! De salade heeft eigenlijk niet meer nodig dan een beetje peper en citroensap, maar is ook heel lekker met een dressing van olijfolie, citroen en een beetje mosterd of balsamico.

Dit heb je nodig (2 personen)

1 venkel
1 bol burrata
half potje kappertjes
6 á 8 romatomaatjes (zoet)
2 handen ijsbergsla
1 handje hazelnoten
2 eetlepels olijfolie
1 partje citroen
peper
2 á 3 plakken gegrild brood

Ook lekker met basamico dressing!

Zo maak je het

Snijd de venkel in grote repen en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Verwarm een grillpan en grill de venkel in ongeveer 8 minuten om en om. Grill vervolgens de hazelnoten 2 minuten in de pan en zet even apart.

Snijd de tomaten doormidden en laat de kappertjes uitlekken. Maak een dressing van de olijfolie, citroen, snufje zout en peper.

Leg twee handen ijsbergsla op de borden met daar bovenop de gegrilde venkel, tomaatjes, kappertjes en hazelnoten. Leg de bol burrata op de salade en snijd deze doormidden. Besprenkel de venkel-burrata salade met de olijfolie-citroen dressing.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail

Gerelateerde berichten