Gezond eten; waarom is dit nou zo belangrijk?

Op Feelgoodbfood komen dagelijks recepten, artikelen, reviews en hotspots online. Makkelijke, gezonde en vegetarische gerechten en artikelen, tips en weetjes waarmee ik je wil informeren en inspireren op het gebied van gezond eten, bewust eten en bovenal; lekker eten!

En dan hebben we natuurlijk nog Instagram, waarmee ik je het water in de mond wil laten lopen met heerlijke food foto’s en kopjes koffie. Allemaal heel lekker en leuk die recepten en informatie (hoop ik!). Maar laten we eens stil staan bij de vraag ‘waarom is gezond eten nou zo belangrijk’ voor je?

Je goed voelen door goed te eten!

Mijn doel met Feelgoodbyfood is om andere te laten ervaren dat gezond eten (en ongezond eten) veel invloed heeft op hoe je je voelt. En natuurlijk dat gezond en puur eten ontzettend leuk, lekker en makkelijk is!

‘Eet goed, voel je goed!’. En dat is precies wat we met gezond eten willen bereiken; je goed voelen!

We zijn steeds meer bezig met gezond en bewust eten. We willen weten wát we precies eten en waar ons eten vandaag komt. Maar soms vraag ik mij wel af of de focus op de goede plek ligt. Dat er teveel focus ligt op het gezond eten zelf.

Dát gezond eten goed voor ons is weten we echt wel. We worden bedolven met deze boodschap en de gezonde recepten en artikelen over wat nu wel of niet goed voor ons is vliegen je om de oren. Maar laten we niet vergeten waarom een gezonde eetstijl en het maken van gezonde keuzes nou zo belangrijk is. Het werkelijke doel!

Want gezond eten (of een gezonde levensstijl), maak het zoveel leuker en makkelijker als je weet waarvoor je het doet.

Gezond eten is geen doel, maar een middel

Wat ik eigenlijk met dit artikel wil zeggen; gezond eten is niet het doel, maar een middel.

Gezonde voeding heeft talloze positieve werkingen op ons lichaam, zowel aan de binnen als de buitenkant. Door gezonde voeding voelen we ons fit, hebben we meer energie, een betere nachtrust, kunnen we ons beter concentreren en hebben een betere weerstand.

Het doel van gezond eten is dat wij ons goed voelen en vol energie zitten. Zodat we goed kunnen functioneren en presteren in ons dagelijks leven. Zowel op het gebied van werk als vrije tijd/hobby’s. Dat we vol energie kunnen doen wat we het liefste doen en willen bereiken. Dat we ons fijn en gelukkig voelen! En dat is wat we uiteindelijk allemaal willen, nietwaar?

Ik heb zelf ervaren, en ervaar nog elke dag, wat goede en pure voeding (en beweging) met mij doet. Hoe goed en fit het mij laat voelen. Maar ook hoe slecht ongezonde voeding mij laat voelen. Wat ik eet weerspiegeld écht mijn gezondheid.

Met de juiste denkwijze over voeding en voeding te zien als middel om je doel te bereiken, word je bewuster van wat je eet en ga je ook echt anders tegen je voeding aankijken.

District Utrecht

Gerelateerde berichten