Gezonde vegan ijskoffie

[print_link]
Op warme zomerse dagen verruil ik mijn kopje koffie regelmatig in voor een gezonde vegan ijskoffie. Een heerlijk verfrissend zomerdrankje en toch je shot koffie 😉

De meeste ijskoffie’s die buiten de deur verkrijgbaar zijn, bevatten veel room en suiker. Niet echt een ‘licht’ drankje dus. En al helemaal geen optie wanneer je zoals ik niet goed tegen room(ijs) of veel melk kunt.

Vergeet deze ongezonde ijskoffie’s en maak zelf heel gemakkelijk een gezonde variant. Hoe? Met plantaardige melk, ijsklontjes en natuurlijk goede espresso.

Gezonde vegan ijskoffie

Deze ijskoffie is zo simpel om te maken, maar zo lekker! De kokos-rijstmelk maakt het heerlijk zoet en beetje exotisch. Kokos-rijstmelk is ook wat minder zwaar en ‘vol’ dan koemelk of kokosmelk.

Gezond, vegan en heerlijk verfrissend!

Houd je van zoet? Voeg dan een scheutje agave toe.

Dit heb je nodig

250 ml kokos-rijstmelk (1 glas)
paar ijsklontjes
dubbele shot espresso

Zo maak je het

Vul het glas tot de helft met ijsklontjes. Schenk het glas 3/4 vol met kokos-rijstmelk en giet hier de dubbele shot espresso over. Rietje er in en geniet van je verfrissende ijskoffie!

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.