Gingerbread muffins met sinaasappel frosting

Gingerbread muffins sinaasappelfrosting

[ print recept ]
Bij deze winterse en feestelijke decembermaand horen natuurlijke ook heerlijk feestelijke baksels. Nou, dat zijn deze gingerbread muffins met sinaasappel frosting zeker! Bij het maken van deze muffins gaat je hele huis ruiken naar kruidige, winterse specerijen. Heerlijk in combinatie met de frisse sinaasappel frosting. Door de mooie kleur, heerlijke geur en de frosting zijn ze een feestje om te serveren. Hier vielen ze erg in de smaak en waren binnen een dag op…

Goede baktools = leuker en makkelijker bakken!

De gingerbread muffins en frosting zijn, zoals alle baksels op de blog, makkelijk om te maken. Zelf ben ik absoluut geen bakprinses, heb ik niet heel veel geduld en werk ik ook niet echt netjes wanneer het om bakken gaat. Dus als mij het lukt om deze heerlijke muffins te maken, lukt het jou zeker!

Wat bakken wel makkelijker en leuker kan maken, zijn goede baktools. Voor dit bakrecept mocht ik de keuken- en bak items uit de Brabantia Tasty+ collectie uitproberen. De collectie bestaat onder anderen uit snijplanken, raspen, mengkommen, garde, maatbekers, keukenweegschalen, bakspatels en keukengerei. Fijne kwaliteitsproducten, duurzaam en in mooie kleuren waar je vrolijk van wordt tijdens het bakken. Dit maakt snijden, wegen, mengen, schrapen en raspen een stuk makkelijk en heb je meer plezier in het bakken.

Het resultaat na het bakken en koken? Natuurlijk heerlijke muffins, maar ook een ontplofte keuken en afwas. En als ik ergens een hekel aan heb (niet handig als foodblogger en zonder vaatwasmachine) is het wel afwassen. Hierbij komt de Brabantia SinkSide collectie heel goed van pas. Deze collectie bestaat onder andere uit afdruiprekken- en matten, afwasborstels en organizers. Deze mooie en handige items maken afwassen een stuk minder erg;) Vooral van het aanrecht afvalbakje ben ik fan tijdens het koken! Hierdoor hoef ik niet steeds met klein afval en gft naar de afvalemmer te lopen, waarvan de helft er naast valt.

Dit heb je nodig (8 muffins)

170 gram bloem
50 gram donkerbruine basterdsuiker
50 gram stroop
120 ml havermelk (of andere (plantaardige) melk)
100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
2 kleine eieren (of 1 grote)
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
halve theelepel gemberpoeder
halve theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel piment
sap van kwart citroen
snuf zout

Frosting
100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram roomkaas
150 gram poedersuiker
3 druppels vanille (een zakje kan ook)
sap en rasp van kwart sinaasappel

Zo maak je het

Verwarm de oven op 175 graden.

Meng in een kom de bloem, kruiden, zout en bakpoeder. Meng met een garde of in je keukenmachine de boter samen met de melk, basterdsuiker en stroop. Klop voorzichtig met een garde het ei erdoor (of op een lage stand met de keukenmachine).

Voeg de kom met meel beetje bij beetje bij de kom met natte ingrediënten en meng met een garde tot een egaal beslag. meng de citroen en baking soda in een kommetje. Meng deze direct voorzichtig door het beslag met een spatel.

Verdeel cupjes over een muffinplaat en verdeel het beslag over de cupjes. Zet de muffins in het midden van de oven en bak in 25 minuten gaar. Tip: maak ondertussen de frosting. Laat de muffins vervolgens buiten te oven goed afkoelen. Haal ze uit de muffinplaat en laat verder afkoelen op een rooster.

Frosting
Meng ondertussen in de keukenmachine met een garde de boter en roomkaas tot een gladde substantie. Voeg vervolgens de poedersuiker, vanille, sinaasappelsap en rasp toe en meng nog een halve minuut op de laagste stand. Zet de frosting minstens een half uur in de koelkast, zodat deze kan opstijven.

Verdeel de frosting over de gingerbread muffins en garneer eventueel met nog wat sinaasappelrasp.

[ dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Brabantia ]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.